Política

PEP COMA

ALCALDE DE MOLLÓ (JUNTS PER CATALUNYA)

“Treballem en serveis bàsics”

L’alcalde destaca que treballen en una nova captació i la renovació de l’enllumenat

Valora positivament el parc natural

Entre l’aula i l’alcaldia.
Josep Coma i Guitart, nascut a Molló l’any 1982, és professor del departament de geografia de la Universitat de Barcelona. És alcalde des del 2011, primer per CiU i el PDdCAT i, ara, per Junts per Catalunya. Coma és el president de l’ens gestor del Parc Natural de les Capçaleres del Ter i del Freser. En aquest mandat, no és al Consell Comarcal.

L’alcalde valora els dos grans projectes transfronterers en què participa. A més, detalla algunes de les principals actuacions de serveis i urbanístiques que impulsen.

Quina valoració fa del funcionament del Parc Natural de les Capçaleres del Ter i del Freser?
En el cas de Molló, la valoració és molt positiva, ja que hem pogut recuperar pastures a la collada de Siern a través de fons europeus que gestiona el parc, la implementació de la Gran Volta al Costabona, la realització de diverses activitats i tenim un projecte de voluntariat ambiental durant unes setmanes a Espinavell, que realitza tasques d’educació ambiental i de recuperació d’espais forestals i ramaders. Ara ens falta que es posi a treballar la brigada del parc, que ho farà en breu, per poder realitzar tasques de conservació i millora d’aquest espai natural.
Quina acceptació té al territori?
Crec que és força elevada. Aquest parc va ser declarat per una demanda del territori, del seus ajuntaments i de diversos sector socials. En el cas dels ramaders, que eren els que tenien les majors pors, han vist com s’ha anat treballant per recuperar pastures i fomentar la ramaderia extensiva.
Com els funciona el Camí de la Retirada?
El projecte del Camí de la Retirada de Molló a Prats de Molló per coll d’Ares funciona molt bé. Aquest any hem organitzat cinc sortides guiades i hem exhaurit sempre les places disponibles, amb molta assistència de gent provinent sobretot de l’Àrea Metropolitana de Barcelona, Girona i la Costa Brava, la Catalunya del Nord i fins i tot del País Valencià. Hi hem d’acabar de treballar per connectar Molló amb Espinavell i la Presta per coll Pregon, en una nova ruta del Camí de la Retirada.
I el projecte cultural transfronterer?
Gràcies al País d’Art i d’Història transfronterer, que ara s’ha ampliat a municipis de l’Alta Garrotxa i l’Alt Empordà, agrupant els municipis d’una banda i l’altra de la frontera dels Pirineus Orientals, hem pogut adequar una part del Camí de la Retirada amb l’obtenció de fons europeus Poctefa. En aquests moments, des d’aquest projecte i per Molló, es treballa en visites guiades i activitats de descoberta del patrimoni.
En què més treballa el seu Ajuntament?
En aquests moments estem treballant sobretot en la prestació de serveis bàsics. Per una banda hem millorat la captació d’aigua del veïnat de Favars, perquè la font actual redueix el cabal en èpoques de sequera; hem instal·lat un nou sistema automàtic de cloració d’aigua a Espinavell i també hi hem renovat l’enllumenat públic amb llum led i estem a punt de començar també les obres de millora del carrer de Francesc Pastoret al nucli de Molló.
Vostè com a alcalde ha activitat un grup de Watshap. Com el valora?
Positivament. Tenim una llista de difusió d’unes 240 persones. El canal és bidireccional i, per tant, també atenem petites consultes o informació de servei que fan arribar altres veïns a l’Ajuntament. És un canal molt vàlid i efectiu.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Guerra a Europa

Els líders de la UE destaquen la urgència de dotar Kíiv de sistemes antiaeris

Barcelona
estats units

Els EUA restableixen les sancions contra el petroli i el gas de Veneçuela

barcelona
Orient Mitjà

La UE demana contenció a Israel per evitar una escalada bèl·lica a tota la regió

Barcelona
orient mitjà

Un atac amb drons reivindicat per Hezbol·là deixa divuit ferits al nord d’Israel

barcelona
POLÍTICA

La CUP vol impulsar la transició energètica a la demarcació

GIRONA
Orient Mitjà

Netanyahu diu que Israel prendrà les seves pròpies decisions sobre l’Iran

Barcelona
birmània

La junta militar trasllada Suu Kyi a un lloc d’arrest fora de presó

barcelona
SANT MARTÍ VELL

Torrentà (ERC) posa en valor la feina del Govern amb els micropobles

SANT MARTÍ VELL

Puja del 14% de l’aigua i rescat del pàrquing de la plaça del Doctor Robert

SABADELL