Política

Societat

De taca d’oli i esperança

Els organitzadors de la Setmana de la República al Penedès han inaugurat aquest any unes jornades de reflexió sobre nacionalisme i identitat

Tot República aglutina entitats independentistes de Vilafranca

Accions amb la virtut de fer taca d’oli, tant en el marc teòric com pràctic, cap a la construcció de la República catalana. Això és el que impulsa la plataforma Tot República (que aglutina diferents entitats independentistes de Vilafranca del Penedès). Des de fa dos anys, amb motiu de la commemoració del referèndum de l’1-O, aquestes entitats organitzen la Setmana de la República, que inclou des d’actes lúdics, com ara una sessió de contes de Pere Calders, o un concert de música d’arrel, fins a jornades de reflexió i debat que aquest any s’han presentat sota el títol global Repensem-nos i que han fet seure junts Salvador Cardús i Jordi Graupera; Diana Coromines i Edgar Straehle, i Joan Manuel Teresserras i Vicent Partal, per aprofundir en els matisos del sobiranisme.

Els actes de la Setmana de la República acaben l’1 d’octubre amb una manifestació pels carrers de Vilafranca a les set del matí i una concentració al vespre, al parc de l’U d’Octubre.

Aquest any els protagonistes de la concentració van ser els CDR, que van tancar l’acte amb un manifest per reclamar la llibertat dels presos polítics acusats de terrorisme en les últimes detencions de la Guàrdia Civil. Però l’acte el va obrir el periodista letó Otto Ozols, que va comparar els avanços que ha fet l’independentisme català des de la Via Catalana amb el procés de Letònia, en el que es va conèixer com la Revolució del Cant als països bàltics. Ozols va recordar la força dels músics que toquen cada dia a la plaça i va encoratjar tothom a “cantar L’estaca, com a himne de la llibertat, i a mantenir els valors de la fe, l’esperança i l’amor per fer realitat el somni”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Guerra a Gaza

Un oasi de pau contra l’odi

Neve Shalom
Marc Sanabria
Cap de l’oposició a Palau-solità i Plegamans i portaveu del PSC

“La biblioteca era la punta de llança de la renovació”

Palau-solità i Plegamans
política

El govern va renovar al febrer les condicions per al Hard Rock

barcelona
estat espanyol

Europa reacciona a la “bomba a Espanya” de la possible dimissió de Sánchez

barcelona
ESTAT ESPANYOL

Rovira empatitza amb Sánchez i li recorda que ella és a l’exili

BARCELONA
estat espanyol

Puigdemont anima Sánchez a presentar una qüestió de confiança

barcelona
estat espanyol

Feijóo acusa Sánchez de desistiment de funcions i de victimitzar-se

barcelona
estat espanyol

Yolanda Díaz dona suport a Sánchez i crida a “defensar la democràcia”

barcelona
estat espanyol

Rufián: “Malgrat tot, avui només es pot donar suport a Pedro Sánchez”

barcelona