Política

JxCat creu que és “una nova brutalitat” voler prorrogar la presó de Sànchez i Cuixart

Eduard Pujol exigeix l’alliberament “immediat” dels dos presos polítics

El portaveu de Junts per Catalunya afirma que ara mateix no veu “les set diferències entre la democràcia i la dictadura”

El portaveu parlamentari de Junts per Catalunya (JxCat), Eduard Pujol, ha qualificat de “nova brutalitat” l’escrit de la Fiscalia per revisar la presó provisional de Jordi Cuixart i Jordi Sánchez per tal de prorrogar-la. “Això és una vergonya, és molt gros”, ha exclamat.

En una roda de premsa al Parlament, Pujol ha lamentat que en quatre mesos “set magistrats i un exèrcit de lletrats no siguin capaços d’estar d’acord”. El diputat ha criticat que els magistrats s’endarrereixin en escriure la sentència perquè, segons creu, “és molt fàcil de redactar”. “Són nou lletres: absolució”, ha indicat.

En aquest sentit, ha dit que no volen creure que tot plegat sigui “una estratègia per dilatar el temps”. En tot cas, ha rebutjat que siguin els presos els que siguin “penalitzats” per aquesta situació i ha exigit l’alliberament “immediat” dels Jordis, que el dia 16 d’octubre farà dos anys que estan empresonats, el límit màxim permès abans d’haver de revisar la presó.

Pujol ha avisat que ara mateix no veu “les set diferències entre la democràcia i la dictadura”. “Vivim hores greus per a la democràcia, la llibertat i la dignitat del país”, ha constatat. Segons ell, en una democràcia “homologable a les occidentals” aquestes coses “no haurien de passar”. “Quan la democràcia actua com una dictadura, és perquè no és una democràcia”, ha sentenciat.

El portaveu ha afegit que es viu “en un Estat de repressió on les llibertats no són garantides”. Així, ha insistit que la justícia ha actuat “amb la mateixa prepotència i insensibilitat que les dictadures” i ha demanat que no se’ls faci tornar a 1975.

Pel que fa a la resposta a la sentència, Pujol ha assegurat que s’ha treballat “bé” i que serà “unitària i a l’alçada de la gent”. A més, ha demanat a la ciutadania “molta tranquil·litat” i mantenir “la serenor i la convicció en el civisme”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

nacions unides

L’Aràbia Saudita presidirà l’òrgan de l’ONU sobre drets de les dones

barcelona
GIRONA

Dani Cornellà serà el cap de llista de la CUP a la demarcació

GIRONA
política

Ara Més se suma a la coalició d’ERC, Bildu i BNH per a les europees

barcelona
còrsega

L’Assemblea aprova el projecte de reforma per a l’autonomia

barcelona
POLÍTICA

ERC tria els representants de la Selva, Gironès i Pla de l'Estany per a la seva llista

GIRONA / SANTA COLOMA
política

Ajornat el judici contra Jové, Salvadó i Garriga per la campanya electoral i no per la llei d’amnistia

barcelona

Refer la llei d’enjudiciament

Madrid
Pròxim Orient

Turquia, mediadora per interès

Istanbul
Brigid Laffan
Presidenta de l’European Policy Centre

“Les guerres a Ucraïna i Gaza definiran el futur d’Europa”

Barcelona