Política

Marta Madrenas denuncia la “regressió” de drets

Demana a la junta electoral que posi per escrit que prohibeix la pancarta de “Llibertat d’expressió”

La Intersindical-CSC exhibirà cada dia la dels presos

L’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, va carregar ahir contra la Junta Electoral de Zona de Girona perquè ha ordenat la retirada de “qualsevol” pancarta de la façana de l’ajuntament de Girona. Així, segons Madrenas, avui es retirarà la pancarta de “Llibertat presos polítics” i no s’hi posarà en el seu lloc cap altra pancarta, com ara la de “llibertat d’expressió”, com s’havia fet en altres ocasions. “Ara ja s’està prohibint l’existència a la façana de qualsevol tipus de pancarta o símbol”, va dir l’alcaldessa, que ho va qualificar d’un fet “gravíssim” i de “repressió dels drets fonamentals”. Per aquest motiu, l’alcaldessa va anunciar que iniciarà “immediatament un recorregut judicial per defensar aquests drets”. Així, va dir que exigirà que la junta electoral li digui “per escrit” que prohibeix una pancarta amb un dret fonamental i que, un cop rebut aquest escrit, “arribarem fins on hàgim d’arribar”.

Apel·la a la ciutadania

L’alcaldessa, a més, hi va afegir que està “segura” que la ciutadania “haurà trobat la fórmula” perquè avui al matí a la plaça del Vi hi hagi “un nou missatge” de defensa de la llibertat d’expressió. I així serà. La secció sindical Intersindical-CSC agafa el compromís d’exhibir la pancarta cada matí de 12 a 12.10 h a la porta de l’ajuntament de Girona amb el suport de delegats, afiliats, treballadors i simpatitzants.

D’altra banda, l’alcaldessa va reclamar que, un cop prohibida l’exhibició de qualsevol tipus de pancarta a l’ajuntament de Girona, “es miri més enllà de Catalunya” i que en cap ajuntament de l’Estat hi hagi una sola pancarta. “Ni pels drets dels refugiats, ni per una vaga de metges..., res de res.” Marta Madrenas va insistir que tot plegat és una “clara regressió de drets fonamentals”, focalitzada en l’independentisme, que l’Estat està “cuinant a foc lent”. “Si és perillós exigir la llibertat d’expressió, o de reunió o de manifestació, és una democràcia que no es pot considerar democràcia”, hi va afegir l’alcaldessa de Girona, que va demanar a “tots els demòcrates” que siguin conscients d’aquesta “regressió dels drets”. El requeriment de la Junta Electoral de Zona de Girona que ha rebut l’Ajuntament de Girona estableix que els símbols i les pancartes “han de ser retirats mentre duri el procés electoral de les façanes de tots els edificis públics en el termini de 48 hores des que es faci efectiva la notificació”.

Retirades a Figueres i a Salt

j. p. / g. p

L’Ajuntament de Figueres va treure la pancarta que posava “llibertat preses i presos polítics” divendres de la setmana passada, l’endemà del requeriment de la Junta Electoral de Zona. La pancarta es va penjar abans-d’ahir en un balcó del segon pis d’un edifici contigu a l’ajuntament, a la mateixa plaça de l’Ajuntament. Havia estat penjada ininterrompudament des del 15 de juny passat, data en què l’alcaldessa d’ERC, Agnès Lladó, va prendre possessió del càrrec. ERC a Figueres governa amb el PSC, Guanyem i Canviem. Fruit del pacte de govern, el PSC va avenir-se a assumir les decisions preses per la majoria del ple, que és àmpliament independentista. A banda, l’Ajuntament de Salt va explicar ahir que van rebre el requeriment de la Junta Electoral de Zona divendres passat a la tarda. En l’avís es donava un màxim de 48 hores per treure la pancarta que hi havia al balcó de l’edifici consistorial (en què hi deia “Llibertat!”). En compliment del límit temporal que s’exigia per retirar la pancarta, finalment aquesta es va despenjar diumenge passat a la tarda. De moment, fonts del consistori no van avançar ahir si es tornarà a posar en algun lloc pròxim a l’ajuntament.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Refer la llei d’enjudiciament

Madrid

Turquia, mediadora per interès

Istanbul
Brigid Laffan
Presidenta de l’European Policy Centre

“Les guerres a Ucraïna i Gaza definiran el futur d’Europa”

Barcelona
Susanna Bazán López
Cap de l’oposició a Porqueres (Junts per Porqueres)

“Hi ha una mala gestió de govern i falta transparència”

Porfqueres
política

Collboni perd la moció de confiança, però anuncia una ampliació del govern

barcelona
rússia

Sis anys de presó per a una membre de Pussy Riot

barcelona
rússia

El Kremlin continua entossudit a culpar Kíiv de l’atemptat

barcelona
polònia

Destituït i investigat per espionatge el cap de l’Eurocos

barcelona
política

Podem es desdiu i no es presentarà al 12-M

barcelona