Política

Marlaska diu que els Mossos són un “luxe de cos policial” i que la confiança amb les altres policies és “immillorable”

El ministre d’Interior en funcions evita valorar el discurs del cap de la Guàrdia Civil a Catalunya

No té cap dubte que la policia catalana estarà al costat de la llei

El ministre de l’Interior en funcions, Fernando Grande-Marlaska, ha lloat aquest dijous els Mossos d’Esquadra i ha assegurat que és un “luxe de cos policial”. En declaracions a Rac 1, Marlaska ha evitat valorar el discurs que va fer dimecres el cap de la Guàrdia Civil a Catalunya, i ha assegurat que la relació de confiança, cooperació i coordinació entre totes les policies, el Departament d’Interior i el Ministeri és “immillorable” avui dia. El ministre ha remarcat que els Mossos treballen “d’una forma autènticament professional”, i no té cap dubte que actuaran després de la sentència del Suprem “amb lleialtat a la llei, a la Constitució, a l’Estatut i a l’ordenament jurídic”.

“Totes les forces de seguretat de l’Estat el que fan i han de fer és garantir la seguretat, la convivència i la coordinació entre tots, i això és el que estem fent i en el que estem treballant”. Així s’ha expressat el ministre en respostes a les diferents preguntes sobre el discurs del cap de la Guàrdia Civil a Catalunya durant la celebració de la patrona del cos.

La cúpula del Departament d’Interior i dels Mossos va marxar molesta pel to i pel contingut de la seva intervenció. Pedro Garrido va dir que “la pretesa revolució dels somriures dissimula odi i mesquinesa” i va alertar els que triïn “el camí del terror” que els combatran “sense pena ni treva”. També va defensar l’actuació de la Guàrdia Civil per impedir el referèndum i va assegurar que ho tornaran a fer si cal.

En demanar-li si el discurs va ser un error, ha evitat pronunciar-s’hi i ha insistit que des de fa un any que les relacions entre cossos “s’han aprofundit en uns extrems importants” i el nivell de confiança entre els cossos, el departament i el ministeri és “immillorable”. “Estem per garantir la coordinació, la convivència, per no generar disfuncions. I en això estem, seguirem i persistirem”, ha afegit.

Segons ell, l’actitud dels cossos de seguretat envers els Mossos és “impecable”, perquè la policia catalana treballa d’una forma “professional”. En aquest sentit, ha assegurat que mai dubtaria de la lleialtat del cos, com tampoc ho faria de la resta. Marlaska ha subratllat que els Mossos “en tot moment sempre han estat, estan i estaran en el camp de la convivència, la llibertat i de garantir aquesta llibertat i seguretat per a tothom”. “Que ningú generi el més mínim dubte”, ha reclamat.

En preguntar-li si ha parlat amb el cap de la Guàrdia Civil a Catalunya o amb el conseller d’Interior, tampoc ho ha volgut aclarir, i ha assegurat que parla amb ells quan les circumstàncies ho requereixen.

“I el que requereixen les circumstàncies és que ahir, avui i demà seguim amb aquest grau de confiança i coordinació, que utilitzem tot el nostre temps a seguir mantenint aquest nivell de confiança”, ha reblat.

Pel que fa a la possible aplicació de la Llei de seguretat nacional, s’ha limitat a dir que l’ordenament jurídic està previst per a fets concrets, i ell ha escoltat com el propi president del govern espanyol ha defensat la lleialtat de totes les institucions de l’Estat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Refer la llei d’enjudiciament

Madrid

Turquia, mediadora per interès

Istanbul
Brigid Laffan
Presidenta de l’European Policy Centre

“Les guerres a Ucraïna i Gaza definiran el futur d’Europa”

Barcelona
Susanna Bazán López
Cap de l’oposició a Porqueres (Junts per Porqueres)

“Hi ha una mala gestió de govern i falta transparència”

Porfqueres
política

Collboni perd la moció de confiança, però anuncia una ampliació del govern

barcelona
rússia

Sis anys de presó per a una membre de Pussy Riot

barcelona
rússia

El Kremlin continua entossudit a culpar Kíiv de l’atemptat

barcelona
polònia

Destituït i investigat per espionatge el cap de l’Eurocos

barcelona
política

Podem es desdiu i no es presentarà al 12-M

barcelona