Política

Iceta veu “alguna part inapropiada” en el discurs del cap de la Guàrdia Civil però rebutja el seu cessament

El primer secretari del PSC no veu amb bons ulls un ple al Parlament sobre la sentència perquè pot suposar un “enfrontament” entre poders

El primer secretari del PSC, Miquel Iceta, veu “alguna part inapropiada” en el discurs del cap de la Guàrdia Civil a Catalunya, Pedro Garrido, en el marc de la celebració de la patrona del cos. I ha posat com a exemple que digués l’expressió “ho tornarem a fer” tenint en compte les connotacions que té a Catalunya.

En una entrevista a Cope, s’ha mostrat partidari que els discursos dels cossos policials siguin “més neutres” i no entrin al terreny de la política. Tot i així també ha assenyalat que el fet que el Parlament hagi aprovat la retirada de la Guàrdia Civil a Catalunya “crea un clima que propicia coses així”.

D’altra banda, Iceta no veu amb bons ulls la possibilitat que hi hagi un ple al Parlament sobre la sentència del Tribunal Suprem ja que pot suposar, segons ha dit, un “enfrontament” entre poders.

Iceta ha manifestat que les polèmiques manifestacions de Garrido no el van incomodar ni li van provocar “especial preocupació” però sí que el va sorprendre que fes al·lusió a qüestions que estan fora de la funció de l’institut armat.

“Jo prefereixo que els discursos institucionals atenguin a qüestions institucionals i ni tan sols freguin qüestions polítiques”, ha insistit.

Preguntat per si és partidari del seu cessament, tal com ha demanat el Govern per carta al govern espanyol, Iceta ho ha rebutjat. I ha afegit que respectarà sempre la decisió del ministre de l’Interior.

Resposta a la sentència

Pel que fa a la resposta al carrer a la sentència del Suprem, Iceta ha manifestat que li agradaria que l’independentisme mostrés el seu rebuig “de manera ordenada sense pertorbar l’exercici dels drets dels altres”. I ha posat d’exemple que una cosa és manifestar-se de manera pacífica, i una altra, ocupar una pista d’un aeroport, tallar una via de tren o una carretera.

En l’àmbit de les institucions, Iceta ha apuntat que potser la setmana que ve es vol fer un ple al Parlament per parlar de la sentència i ha afegit que molt bé no li sembla d’entrada perquè no s’han d’enfrontar els poders.

“Poder parlar es pot parlar. El problema és quan algú vol adoptar una resolució que xoca amb l’ordenament constitucional”. En aquest sentit, ha recordat l’advertiment del Tribunal Constitucional (TC) als membres de la Mesa de conseqüències penals en cas d’incompliment de resolucions de l’alt tribunal.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Banyoles aspira a organitzar el mundial de piragüisme marató del 2028

BANYOLES
nacions unides

L’Aràbia Saudita presidirà l’òrgan de l’ONU sobre drets de les dones

barcelona
GIRONA

Dani Cornellà serà el cap de llista de la CUP a la demarcació

GIRONA
política

Ara Més se suma a la coalició d’ERC, Bildu i BNH per a les europees

barcelona
còrsega

L’Assemblea aprova el projecte de reforma per a l’autonomia

barcelona
POLÍTICA

ERC tria els representants de la Selva, Gironès i Pla de l'Estany per a la seva llista

GIRONA / SANTA COLOMA
política

Ajornat el judici contra Jové, Salvadó i Garriga per la campanya electoral i no per la llei d’amnistia

barcelona

Refer la llei d’enjudiciament

Madrid
Pròxim Orient

Turquia, mediadora per interès

Istanbul