Política

ESPANYA

Un paracaigudista s’estampa amb la bandera el 12-O

La desfilada dels exèrcits ahir a Madrid, per celebrar el 12 d’Octubre, i a la qual van assistir els reis i el govern, va registrar ahir un curiós incident. El soldat que descendia en paracaigudes sobre la desfilada tot portant una enorme bandera espanyola va xocar contra un fanal i s’hi va quedar penjat. Al 12-O no hi van anar els presidents català i basc, ni Pablo Iglesias.

EStats units

Dimiteix el cinquè alt funcionari del govern Trump

redacció

El secretari de Seguretat Interior, Kevin McAleenan, responsable d’implementar la política migratòria de la Casa Blanca, ha dimitit, ha anunciat Donald Trump. És el cinquè alt funcionari que dimiteix del càrrec, al qual McAleenan va arribar l’abril passat, i és el quart que l’ocupa durant l’administració Trump. Després d’elogiar-lo, Trump només va explicar que Kevin McAleenan volia “passar més temps amb la família”.

JAPÓ

Alerta màxima pel tifó ‘Hagibis’

REDACCIÓ

Les autoritats del Japó van activar ahir una inusual alerta màxima per les intenses pluges i vents davant l’aproximació del tifó Hagibis, que abans de tocar terra ja va causar un mort, diversos ferits i greus danys materials. El país es preparava per a un tifó que està catalogat de “molt fort”, el segon nivell en l’escala de l’agència meteorològica nipona, que alerta que les pluges –de fins a 1.000 l/m²–, i amb vents de 210 km/h, podrien ser com les que l’any 1958, amb el tifó Ida, van causar 12.000 morts. El nivell de pluges és el major des de fa dècades i hi ha risc de desbordament de deu rius, dos a la capital, Tòquio. Les autoritats ja han ordenat l’evacuació d’un milió de persones i han recomanat a 8 milions més que marxin de casa seva a cap llocs més segurs. En la seva aproximació, el vent ja ha generat algun tornado que ha arrencat teulades. El tifó té un gran diàmetre, quasi la meitat de l’arxipèlag, i el seu abast afecta l’est i el centre del país insular, en total dotze prefectures, entre les quals Tòquio, Shizuoka i Fukushima. Es calcula que el nivell del mar pujarà fins a 2,5 metres en algunes zones de la badia de Tòquio. Abans que arribi, i sols a la capital hi ha ja unes 150.000 cases sense llum.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Les Juntes Electorals tomben vuit candidatures de les eleccions del 12-M

barcelona
Bèlgica

Prohibeixen una “cimera” de la ultradreta europea a Brussel·les

Barcelona
política

La Junta Electoral de Girona proclama 15 candidatures i n’exclou una

girona
dinamarca

Dinamarca anuncia el tancament de la seva ambaixada a l’Iraq

barcelona
Guerra a Ucraïna

Zelenski signa la nova llei de mobilització

Barcelona
guerra a gaza

Israel ataca el centre de Gaza amb el sistema hospitalari a la vora del col·lapse

barcelona
estats units

El Suprem examina un cas que pot eximir als assaltants del Capitoli i Trump

barcelona
política

Fiscalia del T. de Comptes desatén l’amnistia i reclama l’1-O als governs de Mas i Puigdemont

barcelona
Unió europea

Un polèmic fitxatge de Von der Leyen renuncia a ocupar el càrrec

barcelona