Política

La reacció a la sentència fa moure les agendes d’actes

S’ajorna la Gala de les Estrelles del Futbol Català com a “mesura preventiva” i la Jornada de Voluntariat i Salut

La incògnita de la reacció que pugui provocar la notificació de la sentència de l’1-O, que presumiblement el Tribunal Suprem donarà a conèixer avui, i l’anunci de mobilitzacions continuades al carrer i d’una vaga general pel proper divendres que se sumarà a la d’estudiants convocada de dimecres i divendres, ha començat a moure alguns dels calendaris d’activitats previstos per entitats i institucions. És el cas de la Federació Catalana de Futbol, que va decidir ajornar la vuitena edició de la Gala de les Estrelles del Futbol Català, que estava previst fer-se avui a l’Antiga Fàbrica Estrella Damm de Barcelona. De moment la federació no ha donat cap data alternativa, i en un comunicat argumenta que la decisió es va prendre “com a mesura preventiva” a causa dels fets que “previsiblement poden tenir lloc els propers dies en relació amb la situació que viu Catalunya”, però també perquè no hi havia “garantida l’atenció informativa adequada a les característiques de l’esdeveniment”.

La mateixa decisió va prendre la Federació Catalana de Voluntariat Social, en aquest cas per la incidència de la vaga de divendres, per posposar la 14a Jornada de Voluntariat i Salut del dia 18 al dia 15 de novembre. Enguany l’espai on es desenvoluparà serà el recinte modernista de Sant Pau i de l’Escola Universitària d’Infermeria de la UAB i, amb el canvi de data, s’ha ampliat el termini d’inscripcions fins dimecres que ve. Falta veure quina serà la incidència en el sector cultural, ja que avui teatres i museus estan tancats, i si es produeixen modificacions o se suspenen alguns espectacles durant la resta de la setmana.

Mobilitzacions

Les concentracions ja van començar ahir amb el Pícnic per la República, mentre la CUP esperonava en un comunicat a la mobilització i a la desobediència civil i institucional abans de la sentència perquè “si no ens deixen governar allò que afecta les nostres vides, serem ingovernables”. Per la seva banda, l’alcaldessa Ada Colau advertia que no participarien en “sobreescenificacions ni en crides retòriques a propostes incertes i irreals”. I hi afegia que no havia d’estar liderant aquestes mobilitzacions: “He d’estar a la institució buscant les condicions d’un diàleg serè que permeti trobar solucions.”



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pròxim Orient

Almenys cinc morts en una batuda israeliana a Cisjordània

Barcelona
Política

El jutge obre una línia d’investigació secreta per l’espionatge d’Aragonès amb Pegasus

barcelona
Guerra a europa

L’OTAN es compromet a enviar més defenses aèries a Ucraïna

barcelona
orient mitjà

Els EUA sancionen un activista ultra israelià aliat del ministre Ben Gvir

barcelona
GIRONA

Junts aposta per la “simplificació administrativa” amb una finestreta única

GIRONA
BESCANÓ

La CUP defensa que la central hidroelèctrica de Vilanna passi a ser pública

BESCANÓ
guerra a europa

Almenys nou morts en un atac massiu rus de míssils i drons contra Ucraïna

barcelona
orient mitjà

Un ministre israelià insinua que l’atac a l’Iran ha estat “dèbil”

barcelona
política

Puigdemont no donarà suport als comptes espanyols si Sánchez no compleix amb Catalunya

barcelona