Política

Manifestacions arreu del país

Milers de persones reaccionen a la sentència sortint al carrer per rebutjar les condemnes

Talls de carreteres, carrers, infraestructures i concentracions a Barcelona, Girona, Lleida i Tarragona

La reacció a la sentència ha provocat el que fa dies que reclamen des de diferents entitats, com l’ANC i Òmnium, Tsunami Democràtic i els CDR, que milers de persones d’arreu de Catalunya hagin sortit al carrer per expressar el seu rebuig:

-BARCELONA. Les primeres manifestacions contra la sentència de l’1-O estan provocant aquest dilluns nombrosos talls de la circulació en carrers de Barcelona. Les mobilitzacions tallen diversos trams de l’avinguda Diagonal, el Passeig de Gràcia, el Paral·lel, la Via Laietana, la Rambla, la Via Augusta, la Gran Via, la plaça d’Espanya, els carrers Marina, Diputació i Balmes, la Travessera de les Corts o l’avinguda Roma, entre d’altres artèries de la ciutat.

- BARCELONA. El Tsunami Democràtic ha convocat la ciutadania a Barcelona per respondre a la sentència del Tribunal Suprem (TS) per l’1-O. A través de les xarxes socials, el moviment ha fet una crida a la gent a començar a anar cap a Barcelona i ha informat que a les 13 hores donarà les instruccions concretes sobre l’acció prevista per aquest dilluns. El moviment ha afirmat que aquest dilluns “comença un cicle de desobediència civil noviolenta” i ha fet una crida a que la gent que viu fora de Barcelona hi vagi i que ho faci “preparada per passar algunes hores fora de casa seva”. També ha animat a la gent que està a la feina a “deixar els llocs de treball” i ha convidat els estudiants a deixar les aules i sumar-se a les mobilitzacions.

-TALLS DE CARRETERA A DIFERENTS PUNTS. Les protestes per les condemnes per l’1-O afecten diverses carreteres catalanes. D’una banda, la C-31 està tallada a Verges en tots dos sentits per una protesta, com també l’N-II a Mataró també en tots dos sentits de la marxa. La C-66 està tallada a la Bisbal d’Empordà i la C-17 a Vic amb l’enllaç la C-25 al Gurb per una protesta d’estudiants. La GI-634 continua tallada a Verges i la C-13 a Tremp. En paral·lel, una marxa lenta de vehicles a la N-260 entre Navata i Figueres ha provocat retencions durant una estona, però el trànsit ja està normalitzat. D’altra banda, un centenar de persones han tallat la línia de Rodalies a Celrà (Gironès).

-GIRONA. Centenars d’estudiants i treballadors de la UdG han sortit al carrer poc després que es donés a conèixer la sentència del Tribunal Suprem contra els líders independentistes. Un dels punts de trobada ha estat la seu del rectorat i la previsió és que es desplacin fins a la seu de la Generalitat a Girona, on treballadors de la institució també han tallat el carrer Pompeu Fabra que hi ha davant de l’edifici per expressar el seu rebuig a la sentència. Per altra banda, un grup d’estudiants també han tallat una de les entrades de Girona que s’accedeix des del pont Major.

-TARRAGONA. Més d’una cinquantena d’estudiants i treballadors de la Universitat Rovira i Virgili de Tarragona (URV) s’han concentrat a les portes del Campus Catalunya aquest dilluns instants després que es fes pública la sentència del Suprem. Els manifestants han protagonitzat una xiulada, una cassolada i una seguda per mostrar el seu rebuig a la resolució judicial. Durant la protesta, el Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans (SEPC) ha llegit un manifest. Ara, tenen previst sumar-se a les mobilitzacions organitzades pels CDR.

-BARCELONA. Sindicats i entitats de la societat civil han convocat una concentració de rebuig a la sentència del Tribunal Suprem contra l’1-O per aquest migdia a les 13.30 hores a la plaça de Sant Jaume. La convocatòria, sota el nom ’Pels drets i les llibertats’, comptarà amb la participació d’organitzacions com CCOO, la UGT, la Intersindical, Unió de Pagesos, Òmnium o Lafede.cat, entre d’altres.

-BELLATERRA.. Centenars d’estudiants de la UAB s’han concentrat a la Plaça Cívica del campus de Bellaterra de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) per protestar contra la sentència de l’1-O. Els joves han titllat de “desproporciona” i “injusta” la condemna, segons ha assegurat a l’ACN Anabel Belen Flamit, portaveu de la Coordinadora de l’Assemblea de Facultats (CAF) de la universitat. Des del campus de Bellaterra, està previst que es desplacin cap a Barcelona per participar en les mobilitzacions convocades a ala capital catalana. Els joves, uns 2.000 segons la CAF, tenen previst agafar els FGC després de llegir un manifest per condemnar la sentencia.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

guerra a gaza

Els EUA critiquen la relatora de l’ONU per als territoris palestins ocupats

barcelona
guerra a europa

Rússia llança 28 drons i míssils contra Ucraïna en un atac dirigit sobretot al sud

barcelona
estat francès

França aprova una llei que castiga la discriminació capil·lar

barcelona

Banyoles aspira a organitzar el mundial de piragüisme marató del 2028

BANYOLES
nacions unides

L’Aràbia Saudita presidirà l’òrgan de l’ONU sobre drets de les dones

barcelona
GIRONA

Dani Cornellà serà el cap de llista de la CUP a la demarcació

GIRONA
política

Ara Més se suma a la coalició d’ERC, Bildu i BNH per a les europees

barcelona
còrsega

L’Assemblea aprova el projecte de reforma per a l’autonomia

barcelona
POLÍTICA

ERC tria els representants de la Selva, Gironès i Pla de l'Estany per a la seva llista

GIRONA / SANTA COLOMA