Política

POLÍTICA

Quim Torra: “L’hora és greu”

El president de la Generalitat rebutja la condemna del Tribunal Suprem als presos independentistes i afirma que l’ús del Codi Penal “és una herència de la dictadura”

El president de la generalitat, Quim Torra, ha fet una declaració institucional en la qual condemna la sentència als presos independentistes i demana una reacció serena i pacífica. En la seva intervenció el president ha afirmat: “Rebutgem aquestes sentència per injusta i antidemocràtica i per ser una causa general contra el dret a l’autodeterminació. Avui més que mai som al costat de les famílies dels empresonats. La reivindicació nacional de Catalunya és un fet permanent al llarg de la seva història. Mai hem tingut cap resposta positiva per part del govern espanyol. en canvi, hi ha hagut un procés de recentralització acompanyat d’una accelerada involució democràtica i repressiva. Fer un referèndum no és cap delicte. Ni tan sols està contemplat com a tal al Codi Penal. En aquest judici s’han inventat fets i s’ha creat un relat fals. Som davant un estat incapaç d’assumir la democràcia. La sentència és extensiva a milions de catalans.” Tot seguit, en castellà Torra ha demanat l’amnistia i ha avisat que el càstig i la presó no solucionen res. “L’ús del Codi Penal”, ha dit, “és una herència de la dictadura.”

En acabat ha seguit en català per refermar la “solidaritat amb els empresonats i amb les organitzacions que representen i expressar l’agraïment per la seva responsabilitat i sacrifici, que no serà en va. La societat catalana sabrà respondre com sempre amb civisme, fermesa, esperit pacífic i cívic. La causa de la llibertat és una causa de justícia. L’hora és greu. Que els dies que vindran sapiguem donar el millor de nosaltres. Tornem a ser exemple al món del clam de justícia i llibertat de tot un poble.”

finalment ha anunciat que ha parlat amb el president del Parlament Roger Torrent per demanar comparèixer els propers dies al Parlament i que ha convocat una reunió extraordinària del Consell Executiu per demà al matí. A la tarda, enviarà cartes al rei i al president en funcions del govern espanyol per demanar una reunió urgent on tractar la crisi oberta.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

guerra a gaza

Israel pressiona Hezbol·là al Líban mentre continua bombardejant Rafah

barcelona
GIRONA

Junts fa una aposta per la transformació digital de les empreses

GIRONA
GIRONA

Trobada dels candidats d’ERC amb els sindicats per parlar d’habitatge

GIRONA
estat espanyol

Brussel·les expedienta Espanya per no garantir la presumpció d’innocència

barcelona
iran

L’Iran condemna a mort un raper per donar suport a les protestes de Mahsa Amini

barcelona
Política

Mor Andreu José Mestres, el batlle més longeu de Collbató (1983-1995)

política

La CUP proposa un pla de xoc a l’escola per fer front al retrocés del català

salt
rússia

Detenen el viceministre de Defensa acusat d’haver acceptat un suborn

barcelona
política

El govern nega que amagués l’acord per actualitzar les condicions de Hard Rock

barcelona