Política

El PSC no va al ple de Sant Feliu i dona llibertat de vot a la Bisbal i Palafrugell

Independents donen suport a la moció de l’AMI i l’ACM, que s’aprova al ple comarcal amb els socialistes en contra

Els tres edils del PSC al ple de Sant Feliu de Guíxols no van assistir ahir a la sessió extraordinària convocada per aprovar la moció de rebuig de la sentència del Suprem, que no es va arribar a votar però que va rebre les adhesions dels grups d’ERC, JxCat i MES-UPM i el suport de diversos edils del grup majoritari, Tots per Sant Feliu. El portaveu de Guíxols des del Carrer, Jordi Lloveras, va condemnar la sentència “dura, desproporcionada i injusta”, però va desmarcar-se de la literalitat del text proposat per l’AMI i l’ACM, que la formació creu que no censura la “limitació de drets i llibertats” per a tota la població en general.

L’alcalde, Carles Motas, que com Pere Albó (MES), Lloveras, Cristina Vicens (JxCat) i Sílvia Romero (ERC), va reclamar diàleg, va celebrar que superessin “diferències polítiques” amb els grups de l’oposició. Però va obviar l’absència dels socis de govern, amb els quals previsiblement no s’obrirà cap escletxa: en el mandat anterior hi va haver situacions similars, fins i tot amb ERC compartint-hi govern aleshores.

A la resta de la comarca, ahir es van fer altres sessions extraordinàries per llegir i votar el text. Al Consell Comarcal, al migdia, els socialistes sí que van assistir a la convocatòria, i van votar-hi en contra. A banda de les absències de la CUP, Comuns i Cs, ERC, JxCat, TxE i UPM van votar-hi a favor.

A Palafrugell, també amb absència de Cs, el PSC sí que hi va assistir i, tot i que quatre dels edils presents van votar-hi en contra –el portaveu, Juli Fernández, havia donat llibertat de vot–, la regidora independent Laura Millan va donar-hi suport, amb ERC, Som Gent del Poble JxCat. Va ser una situació similar a la de la Bisbal, on dels tres edils de Socialistes-Independents, Núria Batllem i Cesc Vidal van votar a favor de la moció, i només el portaveu, Òscar Aparicio, en contra. ERC, la CUP, Compromís-JxCat, En Comú i Tots per la Bisbal van completar la votació de 16 vots favorables i només un contrari. A Verges, també es va celebrar al vespre un ple extraordinari de rebuig a la sentència, però amb menys intrigues, ja que al municipi només va concórrer la llista de Junts Fem Poble-CUP i governen en solitari, amb els nou regidors del plenari.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

No i no

Banyoles
LA CRÒNICA

Memòria democràtica a Castell i Platja d’Aro

País basc

La campanya clou amb el PNB i EH Bildu disputant l’hegemonia

Barcelona
política

Viñas afirma que ERC no abandona un govern “a les primeres de canvi”

llagostera
Pròxim Orient

Almenys cinc morts en una batuda israeliana a Cisjordània

Barcelona
Política

El jutge obre una línia d’investigació secreta per l’espionatge d’Aragonès amb Pegasus

barcelona
Guerra a europa

L’OTAN es compromet a enviar més defenses aèries a Ucraïna

barcelona
orient mitjà

Els EUA sancionen un activista ultra israelià aliat del ministre Ben Gvir

barcelona
GIRONA

Junts aposta per la “simplificació administrativa” amb una finestreta única

GIRONA