Política

Forts enfrontaments a Girona, Lleida, Manresa i Tarragona, on una persona ha estat atropellada per un vehicle dels Mossos

Grups reduïts de manifestants s’enfronten als cossos policials

La manifestació de Girona havia congregat unes 20.000 persones abans de començar els aldarulls

A Girona també s’han repetit els enfrontaments i càrregues policials davant de la subdelegació del govern espanyol a Girona en una nova jornada de protestes contra la sentència del Tribunal Suprem, en què, com a Barcelona, també s’han vist barricades de foc.

Un grup de manifestants s’ha encarat als agents de la policia espanyola i els Mossos i ha tirat les tanques que protegien l’edifici de la subdelegació. Els agents han intervingut amb projectils de foam i càrregues. Alguns dels manifestants han començat llavors a llençar objectes de tota mena contra els agents, i un cop la policia ha intervingut, s’han dispersat i han encès contenidors.

Unes 20.000 persones s’havien manifestat pacíficament pel centre de Girona, des de la plaça del Vi, passant per la comissària dels Mossos de Vistalegre, la de la Guàrdia Civil, la delegació del Govern i la subdelegació. Posteriorment, però, un grup més reduït s’ha enfrontat amb la policia i han començat els incidents i les escenes de caos. Segons algunes fonts hi hauria almenys dos ferits.

A Tarragona, diversos contenidors encesos i llançament d’ampolles de vidre contra la policia a la plaça Imperial Tarraco de Tarragona aquest dimecres a la nit, en el marc de les protestes per les sentències de l’1-O. Un miler de persones s’han concentrat al voltant de la subdelegació del govern espanyol enmig d’un dispositiu policial nombrós format per Mossos d’Esquadra i Policia Nacional. De moment no hi ha hagut càrregues contra el grup reduït de concentrats que protagonitza les accions violentes. Alguns dels protestants arribaven a la plaça després d’haver anat a la caserna de la Guàrdia Civil i d’haver tallat l’AP-7. Quan ja eren a la plaça han arribat diverses furgonetes de Policia Nacional, i han començat els enfrontaments.

Un grup d’una vintena de persones ha baixat contenidors pel carrer Marquès de Montoliu fins a la plaça Imperial Tarraco i els ha encès. També han bolcat un contenidor de vidre i han agafat les ampolles per llençar-les a la policia.

Durant els enfrontaments, un jove ha resultat ferit a Tarragona després de rebre l’impacte d’un contenidor que ha empès una furgoneta dels Mossos que conduïa a tota velocitat enmig dels enfrontaments que es viuen aquesta nit a la ciutat. El jove ha quedat inconscient i estès a terra durant uns 10 minuts, segons ha pogut constatar l’ACN. Poc després, ha arribat una ambulància del SEM, que l’ha traslladat a un centre hospitalari. Un vídeo des d’un dels pisos de la zona difós a través de les xarxes socials mostra el moment de l’atropellament.

Situació de molta tensió també a Lleida en una nova nit de protestes contra la sentència que ja ha provocat diversos enfrontaments amb la policia espanyola. Diversos contenidors estan en flames, i la Policia espanyola ha disparat salves contra els manifestants, que s’hi enfronten i llencen objectes. Els enfrontaments són a la mateixa zona que dimarts, quan la situació a Lleida va ser molt caòtica. La policia ha impedit als manifestants arribar fins davant de la subdelegació del govern espanyol, i ha creat un fort desplegament policial per intentar protegir l’edifici.

D’altra banda, a Manresa també hi ha hagut contenidors cremats en el marc d’una cassolada de protesta per la sentència de l’1-O convocada pels CDR davant la caserna de la Guàrdia Civil. Hi ha hagut càrregues policials de la Brimo contra els manifestants per intentar dispersar-los mentre cremen contenidors a tots els carrers a l’entorn de la caserna, com ara la carretera de Cardona, el carrer del Cos, el carrer Circumval·lació o l’Era Esquerra. Fonts de la Policia Local han explicat a l’ACN que, pel que fa a aquest cos, no hi ha hagut càrregues dels seus efectius, sinó empentes per dispersar els manifestants.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

societat

L’Audiència cita les defenses de l’Operació Judes per dilluns de Pasqua

barcelona
guerra a europa

Rússia ataca amb drons i míssils la infraestructura energètica ucraïnesa

barcelona
guerra a europa

Un avió de combat rus s’estavella prop de Sebastòpol, a Crimea

barcelona
POLÍTICA

Jaume Veray serà el candidat del PP per Girona

GIRONA
sud-àfrica

La comissió electoral exclou l’expresident Zuma de la cursa electoral

barcelona
portugal

Luís Montenegro anuncia la composició del nou govern

barcelona
terrorisme

Estat Islàmic crida a fer atacs a Europa i els EUA per Gaza

barcelona

Sílvia Paneque tornarà a ser la cap de llista del PSC

GIRONA
argentina

Els insults de Milei a Petro provoquen una crisi diplomàtica amb Colòmbia

barcelona