Política

Fernández diu que l’actuació policial “no és violència” sinó “ús legítim de la força”

El president del PP català diu que Tsunami Democràtic acabarà “davant de la justícia” i “pagarà les destrosses”

El líder del PP català, Alejandro Fernández, ha defensat l’actuació policial en les manifestacions de protesta contra la sentència del Tribunal Suprem sobre el referèndum de l’1 d’octubre de 2017 i ha assegurat que “no és violència” sinó “l’ús legítim de la força per garantir l’ordre i la convivència”. Ho ha dit al Parlament en resposta al president de la Generalitat, Quim Torra, al qual s’ha referit sarcàsticament com a “Gandhi català”. Ha apel·lat “als joves catalans” de tota ideologia perquè rebutgin les protestes i vagin a classe en lloc de manifestar-se. “No entregueu la vostra ànima a cap polític”, els ha advertit, “però menys als qui us demanen que arrisqueu la vostra integritat física mentre van en cotxe oficial i guanyen 152.000 euros”.

El president popular ha instat els estudiants a ser “rebels” i a no deixar-se utilitzar “com a escuts humans” per part dels líders independentistes, a qui ha titllat de “kamikazes”. “Ser rebel és assumir les pròpies responsabilitats, no cremar mobiliari” ni ser violent, ha avisat.

També ha aprofitat per donar les gràcies “a les forces i cossos de seguretat de l’Estat” per la seva actuació, així com als “milers de Mossos d’Esquadra decents que no tenen la culpa de rebre ordres de dirigents eixelebrats”. “Gràcies també a bombers i brigades de neteja: teniu l’honor de dur la civilització a les nostres ciutats després de la barbàrie”, ha afegit.

Sobre el moviment Tsunami Democràtic, que ha organitzat algunes de les protestes, Fernández ha garantit que els seus responsables “respondran davant de la justícia” pels talls d’infraestructures i “pagaran de les seves butxaques les gravíssimes destrosses”, alhora que ha instat Torra a confessar si hi està vinculat. També ha afirmat que l’independentisme català és “molt petit” a escala global i ha advertit torra que no “es cregui Genghis Khan” quan apel·la a la comunitat internacional.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

orient mitjà

Els EUA i la UE estudien sancions contra l’Iran per l’atac a Israel

barcelona
política

Borràs i Ramis, testimonis mèdics de la brutalitat de les tortures

barcelona
estat francès

Conviden Rússia al 80 aniversari de Normandia, però no a Putin

barcelona
guerra a gaza

Israel diu haver mort al Líban un comandant de les forces especials de Hezbol·là

barcelona
política

Junts vol reforçar la competitivitat de les empreses per la via del valor afegit

sant joan les fonts

El PP demana mesures per a la inserció laboral de persones amb alt risc d’exclusió social

GIRONA
guerra a gaza

L’Iran adverteix Israel que respondrà amb armes mai vistes

barcelona

Les Juntes Electorals tomben vuit candidatures de les eleccions del 12-M

barcelona
Bèlgica

Prohibeixen una “cimera” de la ultradreta europea a Brussel·les

Barcelona