Política

Una desena d’ultres agredeix brutalment un jove aïllat al centre de Barcelona

Els efectius policials permeten que els feixistes es manifestin per la ciutat, però carreguen contra els antiindependentistes a les Rambles

Un altre punt calent aquest dijous és a la plaça Artós, al barri de Sarrià, on grups feixistes havien convocat una manifestació en ‘defensa de la bandera’.

En aquest cas, els Mossos s’enfrontaven a una doble manifestació de signe contrari, perquè centenars d’antifeixistes s’han acostat a la plaça en manifestació. Una barrera de Mossos d’Esquadra separa els feixistes, uns 300, de la manifestació d’antifeixistes que també s’han concentrat en aquest punt.

Els efectius dels Mossos estan contenint els feixistes a cops de porra perquè aquests intenten trencar la barrera policial per enfrontar-se als antifeixistes.

Els ultres portaven bengales i coets, han fet salutacions feixistes, feien crits contra Pedro Sánchez i a favor de Hitler i Franco, i cridaven proclames com ‘Aquesta és la nostra terra i l’hem de defensar’, ‘Unitat nacional’, ‘Puigdemont a presó’.

Des de la posició dels Mossos es fan crides en català i castellà perquè els feixistes deixin de tirar petards i respectin l’espai amb la línia de contenció policial.

Cap a les 21 hores, els feixistes abandonen la plaça Artós a la carrera cridant ‘on són els CDR. Aquesta és la nostra terra i l’hem de defensar’. Els ultres han baixat per diferents carrers de la ciutat en direcció a la Diagonal, on els Mossos edijls han barrat el pas a la confluència dels carrers Balmes amb la Diagonal.

Els antifeixistes que s’havien manifestat fins a la plaça Artós s’han dirigit també cap a la Diagonal per coincidir amb els membres dels CDR que havien fet la concentració als Jardinets i han decidit aixecar una barricada a la cantonada de Mallorca amb Rambles.

Poc després un quart i cinc d’onze de la nit, furgons dels Mossos han començat a pujar per les Rambles i han provocat una corredissa.

Malgrat tot, els dos grups antagònics de feixistes i CDR-antifeixistes sembla que no s’han arribat a trobar directament.

Els Mossos d’Esquadra han penjat un tuit avisant que els ultres van armats amb pals i bats de beisbol després que un grup de més de 10 feixistes apallissés a un jove que estava sol al carrer a Balmes cantonada Rosselló.

Per la seva banda, la Asociación Unificada de Guardias Civiles (AUGC) també ha fet un tuit amb el vídeo de l’agressió fent un comentari jocós de l’atac perpetrat pels fatxes contra un jove aïllat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Banyoles aspira a organitzar el mundial de piragüisme marató del 2028

BANYOLES
nacions unides

L’Aràbia Saudita presidirà l’òrgan de l’ONU sobre drets de les dones

barcelona
GIRONA

Dani Cornellà serà el cap de llista de la CUP a la demarcació

GIRONA
política

Ara Més se suma a la coalició d’ERC, Bildu i BNH per a les europees

barcelona
còrsega

L’Assemblea aprova el projecte de reforma per a l’autonomia

barcelona
POLÍTICA

ERC tria els representants de la Selva, Gironès i Pla de l'Estany per a la seva llista

GIRONA / SANTA COLOMA
política

Ajornat el judici contra Jové, Salvadó i Garriga per la campanya electoral i no per la llei d’amnistia

barcelona

Refer la llei d’enjudiciament

Madrid
Pròxim Orient

Turquia, mediadora per interès

Istanbul