Política

Buch demana que no es faci electoralisme

El conseller agraeix el cordó ciutadà però diu que no cal que facin de policia

El conseller d’Interior, Miquel Buch, va agrair la iniciativa del cordó ciutadà que es va organitzar ahir al vespre per separar els actes violents de la manifestació a la plaça d’Urquinaona però va demanar que aquests ciutadans s’apartessin en cas que hi hagués actituds violentes. “No estem reclamant a la ciutadania que faci la feina que ens toca als cossos policials”, va assegurar.

El conseller, que va comparèixer ahir dos cops davant dels mitjans, es va dirigir al matí als partits polítics per dir-los que “no és el moment de fer electoralisme”, amb referència a les compareixences de la candidata del PP al Congrés dels Diputats per Barcelona, Cayetana Álvarez de Toledo, que es va passejar ahir al matí per la Via Laietana, com també ho van fer la líder de Cs a Catalunya, Lorena Roldán; la portaveu al Congrés, Inés Arrimadas, i el portaveu de la formació al Congrés, Carlos Carrizosa.

Buch va tornar a mostrar la seva confiança en el cos dels Mossos d’Esquadra i, sobre l’actuació de la Policía Nacional, es va limitar a assenyalar que confia totalment en els responsables dels dispositius. Va reiterar la seva disposició a comparèixer al Parlament “amb autocrítica i nivell d’exigència” una vegada acabi aquesta situació. El conseller va repetir que els aldarulls de les darreres nits havien estat ocasionats per “grups antisistema molt violents i organitzats” que no poden etiquetar amb una ideologia concreta i va lamentar que les imatges de “violència organitzada” de divendres tapessin el mig milió de persones que es van manifestar de manera cívica i pacífica.

El conseller es va reunir ahir en dues ocasions amb el ministre de l’Interior, Fernando Grande-Marlaska, de qui va dir que el separen “moltíssimes coses” en l’àmbit ideològic però que davant de la situació “d’episodis de violència organitzada” a Catalunya han de deixar les diferències a banda per “tornar l’ordre a les ciutats” i no va descartar cap escenari en les pròximes nits però va expressar la seva voluntat que “torni la normalitat”.

Els projectils de ‘foam’, “inútils” segons mossos

El sindicat de Mossos d’Esquadra SAP-FEPOL considera que els projectils viscoelàstics, el que es coneix com a foam, que usa el cos són “insuficients i inútils” per dissoldre les masses i exigeix dotar els efectius d’ordre públic “del màxim material de protecció i eines adequades de dispersió”. En un comunicat, el sindicat insta el Parlament de Catalunya a revisar el model d’ordre públic del cos, que va canviar després de la prohibició de les pilotes de goma l’any 2013. Segons el sindicat, els disturbis d’aquesta setmana com a resposta a la sentència del procés han evidenciat les “carències” del model d’ordre públic actual, que “posen en greu risc la integritat física” dels agents.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

orient mitjà

Un ministre israelià insinua que l’atac a l’Iran ha estat “dèbil”

barcelona
política

Puigdemont no donarà suport als comptes espanyols si Sánchez no compleix amb Catalunya

barcelona
Política

El Parlament dona suport als encausats de Tsunami

barcelona
orient mitjà

L’Iran minimitza l’atac a Esfahan i no dona senyals de resposta

barcelona
Política

ERC formalitza la proposta d’un cara a cara entre Aragonès i Puigdemont

barcelona
política

Els homes joves són els més espanyolistes, segons una enquesta d’Òmnium

barcelona
política

Aprovada la partida urgent de 142 milions per fer front a la sequera

barcelona
política

El Parlament convalida el decret per salvar 1.850 milions dels pressupostos fallits

barcelona
orient mitjà

Creixen els temors d’una incursió de l’exèrcit israelià a Rafah

barcelona