Política

Multitudinària marxa a Londres per reclamar un segon referèndum

Desenes de milers de persones recorren els carrers de Londres contra el procés de sortida

Esclat d’alegria entre els manifestants per l’endarreriment

Desenes de milers de persones –un milió segons els organitzadors, People’s Vote– van marxar pels carrers de Londres per reclamar un segon referèndum sobre el Brexit Londres és una ciutat de contrastos i ahir es va tornar a demostrar: mentre que el primer ministre britànic, Boris Johnson, intentava que el Parlament donés suport al seu nou acord del Brexit, als carrers una marea de gent reclamava tenir la “decisió final”· Així ho van assegurar els activistes de la campanya People’s Vote (“El vot del poble”), que des de la seva formació l’abril del 2018 exigeixen la celebració d’un altre plebiscit sobre l’acord final del Brexit, en el qual puguin decidir també si desitgen continuar a la UE o abandonar-la sense consens. La campanya multipartida, que té el suport de diversos grups independents proeuropeus com Open Britain, The European Movement UK, Our Future Our Choice i Wales For Europe, ha convocat manifestacions anteriorment, però la d’ahir va ser la més multitudinària celebrada fins ara. Els convocants de la marxa van qualificar la protesta com una de les més grans de la història britànica. Entre els participants hi havia destacats líders polítics de l’oposició, entre ells l’alcalde de Londres, el laborista Sadiq Khan, i els membres del govern a l’ombra dels laboristes Keir Starmer, Diane Abbott i Emily Thornberry. A només dotze dies del divorci entre el Regne Unit i la UE, desenes de milers de persones procedents de tot el Regne Unit van fer ressonar durant tota el dia d’ahir pels carrers de Londres el descontentament d’una part important de la societat britànica amb el procés de sortida. Sorpresos per la interrupció de la votació, alguns dels manifestants van mostrar la seva esperança que aquest endarreriment comporti una segona cita amb les urnes sobre el Brexit, mentre que d’altres lamentaven que la Cambra dels Comuns no s’hagués pronunciat definitivament a favor d’un nou referèndum. Entre el mar de banderes de la UE que inundava els carrers, els comunitaris europeus residents a Londres feien onejar les insignes dels seus respectius països.

“Som aquí per demanar un segon referèndum. La gent ja no pensa el mateix que pensava el 2016 i els estrangers que vivim aquí sentim una gran inseguretat. Ningú sap què passarà després del Brexit”, va explicar una manifestant. Els ciutadans van exercir el seu dret de vot en el referèndum del 23 de juny del 2016, on per un 51,9% davant un 48,1% els britànics van decidir abandonar la UE. Però ara, segons sosté People’s Vote, aquella votació “ja no representa el desig de la majoria”.

“Brexit no significa el mateix que fa tres anys. Molta gent que aleshores va votar a favor de la sortida de la UE ara s’hi manifesten en contra, va dir un altre manifestant, que considera que molta gent s’adona ara que el Brexit que “ens van vendre era una mentida”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

croàcia

Els conservadors tornen a guanyar les eleccions, però ho tindran difícil per governar

barcelona
orient mitjà

L’Iran avisa que podria revisar la seva “doctrina nuclear”

barcelona
política

Brussel·les tindrà en compte l’aval de la Comissió de Venècia a l’amnistia

madrid

Israel desplega armament i soldats a la frontera de Gaza

barcelona
política

Referèndum, finançament singular i català, pilars del programa d’ERC

barcelona
alemanya

Detenen dos presumptes espies russos

barcelona

Junts presenta els candidats del Ripollès

ripoll
guerra a gaza

Qatar diu que està revaluant el seu paper com a mediador

barcelona
política

Illa rebutja ser investit amb els vots de Vox

barcelona