Política

Torra torna a trucar a Sánchez i la Moncloa insisteix que no s’hi pot posar perquè està reunit

El ministre de l’Interior en funcions, Fernando Grande-Marlaska, assegura que Quim Torra “ha de parlar amb els catalans de convivència”

El president de la Generalitat desitja la ràpida recuperació dels ciutadans i policies ferits

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha tornat a trucar al cap del govern espanyol en funcions, Pedro Sánchez. La secretaria del Govern s’ha posat en contacte de nou amb la Moncloa, aquest diumenge al matí, però l’executiu espanyol ha insistit que Sánchez no s’hi podia posar perquè estava reunit, però que intentarien realitzar el contacte més endavant.

Des de Palau ja van trucar ahir a Sánchez, amb la mateixa resposta. Torra va enviar una carta al seu homòleg on advertia que negar-se ara al diàleg és una “irresponsabilitat” que la comunitat internacional “no entendrà”.

La Moncloa ha condicionat parlar amb Torra a una “condemna rotunda de la violència”. El president del Govern ja va dir al migdia que “cap forma de violència” representa el Govern ni l’independentisme.

Per la seva part, el ministre de l’Interior en funcions, Fernando Grande-Marlaska, ha assegurat aquest diumenge que Quim Torra “té un deute amb el conjunt dels catalans: ha de parlar amb els catalans de convivència”.

Un missatge que ha llançat Marlaska en la roda de premsa al Palau de la Moncloa després de la reunió del comitè de seguiment de la situació a Catalunya, on ha tornat a reiterar que és “imprescindible” que Torra i el seu Govern condemnin de forma “ferma, rotunda, sense matisos ni mitges tintes l’onada de violència”.

“Ningú entén que no ho hagin fet encara”, ha lamentat el titular d’Interior, abans d’apel·lar a la unitat de totes les forces polítiques perquè el “Govern” es desmarqui de la violència i per acabar amb el problema d’ordre públic als carrers de Catalunya.

“És necessari que tots junts col·laborem activament per a aïllar els violents. Democràcia sí, violència mai”, ha conclòs.

Seguiment dels ferits

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha desitjat avui també la ràpida recuperació de totes les persones ferides en els aldarulls registrats a Catalunya aquesta setmana, especialment els més greus, una jove i un policia ingressats en hospitals de Barcelona.

Torra, en un missatge penjat a Twitter , ha indicat que està “en permanent contacte” amb la consellera de Salut, Alba Vergés, per conèixer l’evolució dels ferits en els incidents als carrers. El president diu estar “molt preocupat” per la situació d’una jove i d’un policia hospitalitzat a Barcelona, al mateix temps que fa arribar el seu suport a les seves famílies.

Catorze persones segueixen hospitalitzades a Catalunya per les ferides rebudes en els disturbis d’aquesta setmana, en què quatre joves han perdut la visió d’un ull.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Andrei Makaritxev
Investigador associat del CIDOB i professor de la Universitat de Tartu

“Putin vol que la guerra formi part de la vida quotidiana”

barcelonA
Kristian Herbolzheimer
Director de l’Institut Català Internacional per la Pau (ICIP)

“No hi ha cap país al món que pugui donar lliçons a un altre”

barcelona

Brasil, el gegant que reclama atenció

Buenos Aires

El sud global ja és aquí

Girona
Joan Timonet
Cap de l’oposició a Sant Joan les Fonts (Sant Joan Plural)

“Fem nosa a l’equip de govern, ens sentim menystinguts”

Sant Joan les Fonts
guerra a gaza

La UE acorda sancionar a Hamàs i a colons israelians extremistes

barcelona
guerra a europa

Els 27 aproven 5.000 milions d’euros per enviar armes a Ucraïna

barcelona
política

Poble Lliure demana la dimissió de la direcció de l’ANC

barcelona
guerra a gaza

Biden i Netanyahu parlen per primer cop en més d’un mes

barcelona