Política

ERC i JxCat abandonen una comissió de l’Ajuntament i reclamen a Colau “decisions” després de la sentència

Els partits li retreuen haver suspès el ple extraordinari i constaten manca de “voluntat” en el govern de Barcelona

Esquerra i JxCat han abandonat aquest dilluns la Comissió de Drets Socials, Cultura i Esports i tampoc no participaran en la resta de comissions ordinàries que l’Ajuntament de Barcelona celebra entre avui i demà. Segons han anunciat els regidors a l’inici de la sessió, els grups s’absentaran en protesta per les circumstàncies excepcionals arran de la sentència del Suprem i la “regressió” de drets. Tots dos grups han retret al govern de Colau que la setmana passada se suspengués el ple extraordinari que s’havia previst després de la sentència. A més, també han lamentat que l’alcaldessa no participés en la trobada de dissabte entre Quim Torra i els alcaldes de Girona, Lleida i Tarragona.

A l’inici de la comissió, la regidora republicana Montse Benedí ha assegurat que només fa una setmana es coneixia la “sentència de la vergonya”. “Estem davant d’una regressió de drets que afecta tots els ciutadans”, ha assenyalat indicant que els regidors no poden participar en la comissió quan no s’ha celebrat un ple extraordinari per la condemna del Suprem.

A més, també ha criticat que ERC no ha pogut mantenir els contactes que hauria “desitjat”. “No hem vist voluntat en el govern”, ha lamentat. Benedí també ha afegit que treballaran per “tornar a la normalitat” i per la llibertat dels presos. “Seguirem treballant sense defallir”, ha conclòs.

En una línia similar s’ha expressat abans de les comissions Ernest Maragall, que ha explicat que espera poder reunir-se amb l’alcaldessa Colau. Maragall també ha criticat la visita d’aquest dilluns de Pedro Sánchez a Barcelona i la manca de diàleg amb el Govern.

Per la seva banda, la regidora de JxCat Neus Munté ha destacat en la seva intervenció que la condemna del Suprem afecta, entre altres, Quim Forn però ha remarcat que és una “condemna als drets de tot un poble”. “Ada Colau no ha permès ni un ple”, ha subratllat també, associant-ho al fet que el PSC estigui al govern municipal.

Munté també ha rebutjat la negativa de l’alcaldessa a participar en la reunió amb Torra i els alcaldes dissabte al matí.

La regidora de BComú que presidia la comissió, Laura Pérez, ha negat que el seu govern estigui “normalitzant” la situació tirant endavant el calendari de sessions ordinàries. “Potser hauríem pogut no celebrar les comissions si fos l’acord d’una majoria de grups però no ho és”, ha apuntat.

“No necessitem més escenificacions sinó escoltar-nos”, ha dit Pérez, que ha lamentat “molt” que ERC i JxCat hagin abandonat la sala Lluís Companys. El regidor del PSC David Escudé ha subscrit les paraules de la regidora Pérez.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

guerra a europa

Almenys vuit morts en un atac massiu rus de míssils i drons contra Ucraïna

barcelona
orient mitjà

Un ministre israelià insinua que l’atac a l’Iran ha estat “dèbil”

barcelona
política

Puigdemont no donarà suport als comptes espanyols si Sánchez no compleix amb Catalunya

barcelona
Política

El Parlament dona suport als encausats de Tsunami

barcelona
orient mitjà

L’Iran minimitza l’atac a Esfahan i no dona senyals de resposta

barcelona
Política

ERC formalitza la proposta d’un cara a cara entre Aragonès i Puigdemont

barcelona
política

Els homes joves són els més espanyolistes, segons una enquesta d’Òmnium

barcelona
política

Aprovada la partida urgent de 142 milions per fer front a la sequera

barcelona
política

El Parlament convalida el decret per salvar 1.850 milions dels pressupostos fallits

barcelona