Política

Centenars de persones es concentren davant del departament d’Interior

Els manifestants demanen la llibertat dels presos polítics i la dimissió del conseller Miquel Buch

Alguns dels participants en la protesta llancen globus amb pintura contra els vehicles de la Brimo

Una concentració talla l’avinguda de la Meridiana

Centenars de persones, unes 2.700 segons l’Ajuntament de Barcelona, s’han concentrat aquest dilluns a tocar de la conselleria d’Interior, a la cruïlla del Passeig Sant Joan amb al carrer Diputació de Barcelona, en resposta a una convocatòria dels Comitès de Defensa de la República (CDR) per protestar contra la sentència de l’1-O. Els manifestants demanen la dimissió del titular d’Interior, Miquel Buch.

La protesta ha arrencat cap a les set del vespre amb un ambient festiu, amb el llançament de molts globus a l’aire. A més de cridar “Buch dimissió”, els concentrats canten consignes com “vergonya em faria ser policia”, “els Mossos també són forces d’ocupació”, “llibertat presos polítics” o “Catalunya antifeixista”.

Els manifestants s’han trobat la seu d’Interior completament blindada amb tanques metàl·liques i protegida a dins del perímetre per set dotacions de la Brigada Mòbil (Brimo). Les furgonetes policials duien els vidres plastificats en previsió del llançament de pintura. Els serveis de neteja han regat el terra i les parets de la zona. Periodistes de tot el món han cobert la protesta, molts d’ells equipats amb impermeables.

La convocatòria dels CDR ja demanava als assistents que portessin globus amb pintura a la protesta .

Poc abans de les vuit del vespre alguns dels concentrats han començat a llançar globus plens d’aigua i pintura de diferents colors contra els furgons dels Mossos desplegats al perímetre de seguretat al voltant del recinte. Una furgoneta dels Mossos d’Esquadra ha quedat completament tacada amb la pintura. Alguns globus han arribat a impactar a les tanques que envolten el departament. A banda de globus, també s’ha llançat algun pot de pintura, ous, bales. En cap moment hi ha hagut situacions de perill.

El CDR de Catalunya ha desconvocat la mobilització poc després de dos quarts de nou de la nit . Els manifestants han començat a abandonar el punt de concentració i molts d’ells s’han encaminat cap a la Gran Via, que ha quedat tallada al trànsit cap a les nou de la nit.

Aquesta marxa espontània ha agafat després el carrer Pau Claris cap amunt i s’ha dirigit fins a la seu de la delegació del govern espanyol a Catalunya, on s’han trobat un fort desplegament policial. Els manifestants han decidit continuar la marxa i han anat cap a la Diagonal, que ha quedat tallada al trànsit, fins arribar a la plaça del Cinc d’Oros, a la cruïlla amb el Passeig de Gràcia.

Vuitè tall a la Meridiana

En paral·lel, una altra concentració talla l’avinguda Meridiana des de les set del vespre, la vuitena d’ençà que es va conèixer la sentència de l’1-O.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia