Política

Buch garanteix que s’investigaran possibles abusos policials

El conseller d’Interior demana confiança en els Mossos d’Esquadra i la seva professionalitat

Miquel Buch destaca que la d’aquest dilluns va ser la segona nit consecutiva sense incidents violents al país

El conseller d’Interior, Miquel Buch, ha demanat aquest dimarts als mitjans de comunicació i a la ciutadania “confiança” en el cos dels Mossos d’Esquadra i la seva professionalitat, sobretot dels antiavalots. Així mateix, ha garantit que ja s’estan recopilant “totes les imatges, des de tots els angles i de principi a fi”, de les possibles actuacions abusives i, si cal, s’obriran investigacions internes.

I és que, el conseller ha admès que en un col·lectiu de 17.000 agents hi pot haver “errors”, per la qual cosa estan recopilant imatges de les seves actuacions en els disturbis per decidir si obren expedients.

“Jo soc el primer a equivocar-me”, ha admès el conseller, que ha reiterat a la ciutadania que confiï en els Mossos i en els processos interns del cos per, com a policia “democràtica”, corregir actuacions que no s’ajustin als protocols o a la legalitat, “en el cas que hagin tingut lloc”.

Buch ho ha dit en la seva compareixença diària a conseqüència de la setmana de mobilitzacions contra la sentència del Suprem, i ha volgut destacar que la d’aquest dilluns va ser la segona nit consecutiva sense incidents violents al país.

“Tot el país ha de saber que els Mossos són uns treballadors públics que tenen els seus reglaments. Tot està reglat i és públic. Els demano, si us plau, confiança al cos dels Mossos. La mateixa confiança que transmeto jo als Mossos, la demano (a la ciutadania): si en algun cas alguna actuació no s’ha ajustat als protocols, el cos vetllarà per corregir-ho”, ha promès.

En aquest sentit, Buch ha insistit que la conselleria d’Interior té un “interès absolut” per “corregir” les eventuals intervencions dels mossos des de dilluns passat que no s’hagin pogut ajustar als protocols establerts.

A preguntes dels periodistes, el conseller ha indicat que no li consta que de moment la Divisió d’Afers Interns (DAI) hagi obert algun expedient per algunes intervencions dels Mossos en els disturbis, després que diversos sectors de l’independentisme han denunciat que hi ha hagut agents que s’han extralimitat amb actuacions desproporcionades.

Buch ha transmès la seva “plena confiança” i la del Govern en el seu conjunt amb el cos dels Mossos d’Esquadra. Segons el conseller, al cos es fa una “autocrítica permanent” per revisar les seves actuacions i ser cada dia una policia “millor”.

El conseller ha evitat posar nota a l’actuació dels Mossos, perquè considera que no li correspon a ell, però ha destacat que amb les seves actuacions han vetllat per a la seguretat de tots els ciutadans i ha emfatitzat que, com durant els últims anys, han estat “a l’altura”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Aprovada la partida urgent de 142 milions per fer front a la sequera

barcelona
política

El Parlament convalida el decret per salvar 1.850 milions dels pressupostos fallits

barcelona
orient mitjà

Creixen els temors d’una incursió de l’exèrcit israelià a Rafah

barcelona
judicial

La Fiscalia de l’Audiència Nacional veu terrorisme al cas del Màgic

barcelona
orient mitjà

Von der Leyen demana a Israel i l’Iran que frenin l’escalada

barcelona
índia

Arrenca el procés electoral més gran i més llarg del món

barcelona

Israel llança un atac limitat de represàlia contra l’Iran

barcelona
Elisabeth Megias
Alcaldessa de Tordera (Junts)

“Volem fer canvis estructurals i de pes dins de l’Ajuntament”

Tordera
Nil Papiol
Alcalde d’Hostalric (Sumem per Hostalric)

“Els ingressos per turisme han pujat un 28% en tres anys”

Hostalric