Política

La CUP insisteix en el cessament de Buch i acusa el president de “donar suport a les pràctiques irregulars” dels agents

Torra respòn que estarà “especialment atent” a la investigació dels Mossos i pendent de “la depuració de responsabilitats”

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha tornat a posar el focus sobre els Mossos i la possible mala praxis que hagin pogut tenir en les actuacions durant les protestes des que va sortir la sentència de l’1-O. En una resposta a la CUP durant la sessió de control del ple del Parlament, Torra ha defensat les “decisions preses” per ell i “compartides pel Govern” d’obrir una comissió d’investigació sobre els fets ocorreguts arran de la sentència i d’iniciar “immediatament totes les investigacions i expedients que calguin” per possibles pràctiques dels agents contràries als seus protocols. “Estaré especialment atent al resultat de la investigació i a la depuració de totes les responsabilitats. I en donarem compte”, ha sentenciat.

Segons el president, el que fa impulsant aquestes mesures és “complir el que demana el Síndic de Greuges als seus informes” quan parla de possibles excessos policials. Les seves paraules al ple, però, venien donades per la dura crítica del diputat de la CUP Vidal Aragonés al paper dels cossos i forces de seguretat durant les protestes i els aldarulls de la darrera setmana. “Hem vist llançament de pilotes de goma, càrregues contra gent asseguda pacíficament, cops de porra al cap, gas lacrimògen, feixistes caminant durant quilòmetres i sense que els Mossos evitin agressions, el Govern demanant presó per a manifestants detinguts, periodistes agredits i fins i tot detinguts”, ha denunciat Aragonés.

Per als anticapitalistes, la resposta a tot això passa, com a mínim, pel relleu del conseller d’Interior, Miquel Buch. “Cada dia que passa sense cessar Buch, el que fa per omissió vostè, president, és donar suport a les practiques irregulars dels mossos. El que demanem és el seu cessament i que es puguin garantir els drets, així com l’expulsió immediata dels agents responsables de les accions”, ha dit el diputat de la CUP.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

guerra a europa

Almenys vuit morts en un atac massiu rus de míssils i drons contra Ucraïna

barcelona
orient mitjà

Un ministre israelià insinua que l’atac a l’Iran ha estat “dèbil”

barcelona
política

Puigdemont no donarà suport als comptes espanyols si Sánchez no compleix amb Catalunya

barcelona
Política

El Parlament dona suport als encausats de Tsunami

barcelona
orient mitjà

L’Iran minimitza l’atac a Esfahan i no dona senyals de resposta

barcelona
Política

ERC formalitza la proposta d’un cara a cara entre Aragonès i Puigdemont

barcelona
política

Els homes joves són els més espanyolistes, segons una enquesta d’Òmnium

barcelona
política

Aprovada la partida urgent de 142 milions per fer front a la sequera

barcelona
política

El Parlament convalida el decret per salvar 1.850 milions dels pressupostos fallits

barcelona