Política

“El Tsunami ha de denunciar Espanya a Europa”

L’advocat Josep Jover manté que amb l’1-O van crear un precedent pel que fa al tancament judicial de webs

Josep Jover, advocat especialista en dret de la Unió Europea (UE), recomana als anònims gestors del Tsunami Democràtic que denunciïn Espanya a la Comissió Europea (CE) perquè, al seu parer, amb el tancament d’algunes de les seves webs, per ordre judicial, s’ha incomplert normativa europea, ja que “la sobirania de les telecomunicacions és de la UE no d’Espanya”. Jover hi afegeix que en l’afer de la clonació de planes web del referèndum de l’1-O que va fer el Partit Pirata de Catalunya, es van arxivar les dues causes penals perquè van denunciar la seva situació a Europa i “vam crear un precedent”, manifesta l’advocat. Jover també assegura que el jutge que ha ordenat el tancament de webs del Tsunami tampoc compleix la directiva europea 2017/541, que unifica a la UE el que és el delicte de terrorisme i que permet el control d’ internet, però, “contra el terrorisme gihadista”.

El jutge de l’Audiencia Nacional que investiga els set activistes dels CDR empresonats, acusats de terrorisme, és el mateix que va ordenar, el 18 d’octubre passat, el tancament dels webs del Tsunami, censura que han superat amb altres dominis per continuar les mobilitzacions contra la sentència del Suprem.

Durant l’1-O, el jutge de Paterna que va assumir el cas del noi detingut per haver clonat el web del referèndum, el setembre del 2017, va arxivar la causa per desobediència el maig del 2018 en adonar-se que la segona pròrroga de la investigació no havia estat ben comunicada a la defensa. La titular del jutjat d’instrucció 18 de Barcelona també va arxivar el cas contra cinc responsables de Partit Pirata en no veure delicte en la clonació. El mateix 2017, el Partit Pirata va denunciar la UE davant la Comissió Europea per no haver protegit el seu dret a la llibertat d’expressió i, en no rebre resposta, va denunciar-la al TJUE, fins que la CE li va respondre, el juny del 2018. Va comunicar-li que no incoaria cap procediment de sanció a Espanya per incompliment del dret de la UE, tot i que admetia que les ordres judicials “han d’estar d’acord amb el dret de la Unió”. Hi afegia que un dels webs dels Pirata ja no estava bloquejada i que, per tant, “la suposada infracció” del principi de neutralitat de la xarxa estava resolt. Amb aquesta resposta van veure un precedent per denunciar Espanya pel tancament de webs.

LA FRASE

Em van trucar de la comissió per dir-me que les causes penals estaven tancades i que un dels webs ja s’havia reobert
Josep Jover
especialista en dret de la ue


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

portugal

Luís Montenegro anuncia la composició del nou govern

barcelona
terrorisme

Estat Islàmic crida a fer atacs a Europa i els EUA per Gaza

barcelona

Sílvia Paneque tornarà a ser la cap de llista del PSC

GIRONA
argentina

Els insults de Milei a Petro provoquen una crisi diplomàtica amb Colòmbia

barcelona
Política

Mor Conxita Tarruella, històrica d’Unió

guerra a gaza

El TIJ ordena a Israel garantir l’entrada d’ajuda humanitària a Gaza

barcelona
Política

Mor Joe Lieberman, l’exsenador estatunidenc que volia acabar amb la violència dels videojocs

guerra a gaza

Els EUA critiquen la relatora de l’ONU per als territoris palestins ocupats

barcelona
guerra a europa

Rússia llança 28 drons i míssils contra Ucraïna en un atac dirigit sobretot al sud

barcelona