Política

El Regne Unit celebrarà eleccions anticipades el 12 de desembre després de l’aval de la Cambra dels Comuns

La Cambra dels Lords haurà de ratificar a la convocatòria electoral impulsada per Johnson

El Regne Unit celebrarà eleccions anticipades el dijous 12 de desembre. Així ho ha decidit la Cambra dels Comuns aquest dimarts al vespre aprovant la proposta electoral del primer ministre Boris Johnson.

Ara la Cambra dels Lords també haurà de donar el seu vistiplau a la convocatòria i no s’espera oposició per part seva. Si bé els laboristes no volien anar a les urnes mentre estigués sobre la taula l’escenari d’un brexit sense acord, l’ajornament de la sortida britànica de la Unió Europea fins al 31 de gener ha convençut l’oposició que finalment ha donat suport a la convocatòria d’eleccions.

Amb l’Acord de Retirada pactat per Johnson amb els socis europeus pendent de ser ratificat pel parlament britànic, el brexit serà el tema central de la campanya electoral.

Des de Brussel·les van avisar que les capitals concedien una nova pròrroga del brexit, però que no estan disposades a reobrir l’acord. Una línia vermella marcada en altres ocasions i que els líders europeus ja han traspassat en el darrer any.

“Els 27 han adoptat formalment l’extensió i podria ser l’última. Si us plau, feu servir aquest temps el millor possible”, ha implorat el president del Consell Europeu, Donald Tusk, poques hores abans de la votació a Westminster.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia