Política

La Guàrdia Civil titlla de grup terrorista Tsunami

L’Audiencia Nacional fa bloquejar l’accés a l’aplicació de l’organització

La plataforma de desenvolupament de programari GitHub, pertanyent a Microsoft, ha bloquejat l’accés i funcionament de l’aplicació de Tsunami Democràtic per ordre de l’Audiencia Nacional, que investiga aquesta organització per delictes de terrorisme. La Guàrdia Civil va comunicar a l’empresa de desenvolupament l’ordre de l’Audiencia Nacional en un escrit que ahir va fer públic la plataforma i en el qual s’expliquen les raons adduïdes pel jutge Manuel García Castellón per al bloqueig de l’aplicació. Des d’aquesta aplicació s’han anat convocant protestes a Catalunya després de la sentència del procés.

Pel jutge, Tsunami Democràtic és “una organització criminal que impulsa la comissió d’atacs terroristes” a Catalunya i que el seu objectiu principal és coordinar aquestes accions i disturbis. Per a aquest objectiu, segons el jutge, es val de l’aplicació que aporta informació sobre el desenvolupament dels disturbis i permet que els usuaris es comuniquin entre ells.

El jutge de l’Audiencia Nacional Manuel García Castellón ja va ordenar el tancament del web de Tsunami el 18 d’octubre passat. Amb aquesta nova ordre, reclama que s’inutilitzi l’aplicació.

Davant d’aquesta decisió, Tsunami Democràtic va publicar ahir a través de les xarxes socials un manual per descarregar i actualitzar l’aplicació des de Telegram. També va fer públic un comunicat en què deplora que la Guàrdia Civil el titlli d’“organització criminal” amb “finalitats terroristes”, ja que es reivindica com un “moviment ciutadà” que exerceix “drets fonamentals” amb una actitud que s’emmarca “en la més estricta no-violència”.

Segons la seva opinió, el text en el qual la Guàrdia Civil dona trasllat a GitHub de la decisió judicial està “ple de falsedats” ja que els pretén assimilar a una “organització criminal” per haver organitzat “dues accions al carrer”. En aquest sentit, consideren que l’esmentat escrit respon a “un nou pas repressiu” de l’Estat, al qual acusen d’“equiparar la llibertat d’expressió i el dret a la protesta amb actes de terrorisme”. “Les acusacions són una vulneració flagrant de drets fonamentals”, van subratllar ahir.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pròxim Orient

Almenys cinc morts en una batuda israeliana a Cisjordània

Barcelona
Política

El jutge obre una línia d’investigació secreta per l’espionatge d’Aragonès amb Pegasus

barcelona
Guerra a europa

L’OTAN es compromet a enviar més defenses aèries a Ucraïna

barcelona
orient mitjà

Els EUA sancionen un activista ultra israelià aliat del ministre Ben Gvir

barcelona
GIRONA

Junts aposta per la “simplificació administrativa” amb una finestreta única

GIRONA
BESCANÓ

La CUP defensa que la central hidroelèctrica de Vilanna passi a ser pública

BESCANÓ
guerra a europa

Almenys nou morts en un atac massiu rus de míssils i drons contra Ucraïna

barcelona
orient mitjà

Un ministre israelià insinua que l’atac a l’Iran ha estat “dèbil”

barcelona
política

Puigdemont no donarà suport als comptes espanyols si Sánchez no compleix amb Catalunya

barcelona