Política

L’Assemblea de Càrrecs Electes de Catalunya aplega 2.000 càrrecs públics

Puigdemont i Forcadell s’adrecen als reunits per vídeo conferència i carta

Més de 2.000 càrrecs electes de Catalunya entre regidors, alcaldes i parlamentaris, s’han reunit aquest dimecres al Palau de Congressos de Catalunya, convocats pel president a l’exili Carles Puigdemont en l’Assemblea de Càrrec Electes.

L’acte s’ha iniciat amb una participació del president Puigdemont per vídeo conferència. “Ens toca enviar un missatge nítid a tots els catalans que s’han mobilitzat massivament: hem escoltat el seu clam, ens posem a caminar amb agenda pròpia i no seguir l’agenda de l’Estat repressor. Recuperem la iniciativa”, ha proclamat. A més, Puigdemont ha constatat que l’independentisme no aconseguirà “res” que no sigui per mitjans propis. “Ens organitzarem per aconseguir-ho, sense esperar que un govern espanyol sigui capaç d’entendre el llenguatge del diàleg i la negociació”, ha afegit.

Aplaudit pels més de 2.000 electes assistents al Palau de Congressos, Puigdemont ha descrit l’Assemblea d’Electes com la “manifestació de la voluntat de combatre la repressió”. L’expresident del Govern també ha dit que l’òrgan que neix avui és de “resposta republicana”, i una institució “alliberada” de la “censura” que pretén “imposar” l’Estat a tot el poble de Catalunya.

Puigdemont ha explicat a l’Assemblea que “no aturarem el camí que emprès”, ha reivindicat les dates de l’1, el 3 i el 27 d’octubre i ha dit que “no deixarem de caminar” malgrat la violència, l’exili i la repressió de l’Estat espanyol.

Per la seva banda, l’antiga presidenta del Parlament, Carme Forcadell, s’ha adreçat per carta a l’Assemblea. En la missiva que ha llegit la diputada al Parlament per ERC, Raquel Sans, Forcadell ha opinat que la condemna del Suprem ha estat “molt dura”, i ha afegit que la “repressió” va més enllà dels “presos polítics”: “Intenta atacar els drets i les llibertats de tota la nostra societat”.

Forcadell també ha reclamat als presents que “no permeteu mai que el nostre moviment s’aparti de la no-violència” i ha celebrat que “tantes persones” de diferents partits hagin engegat plegats la iniciativa de l’Assemblea de Càrrecs Electes per respondre a la “injustícia” i defensar la democràcia. L’expresidenta del Parlament ha constatat que “el camí és llarg i difícil”, però és el “més efectiu”, a partir de l’estratègia de la no-violència.

“Recordeu sempre que l’objectiu comú no és altre que aconseguir un país millor, més just, més lliure, que lluiti contra les desigualtats. Un país en què la igualtat efectiva entre dones i homes sigui una realitat. Penseu que la paraula República és de gènere femení”, ha conclòs Forcadell.

L’Assembla de Càrrecs Electes ha aprovat per unanimitat el seu posicionament polític durant la constitució d’aquest dimecres a la tarda al Palau de Congressos de Barcelona. El text rebutja la sentència del Suprem, demana l’amnistia i exigeix la llibertat dels “presos polítics”, el retorn dels “exiliats” i la fi de la “repressió”. Dona suport a la “mobilització popular” i a seguir defensant la sobirania de les institucions catalanes. El posicionament polític també exigeix diàleg a l’Estat, així com una mesa de negociació que retorni el conflicte a la política. Apel·la a la mediació internacional per aconseguir aquest objectiu. Finalment, el text apunta que l’Assemblea d’Electes treballa per l’autodeterminació i per una solució política que permeti als catalans decidir el seu futur polític a les urnes.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Política

El jutge obre una línia d’investigació secreta per l’espionatge d’Aragonès amb Pegasus

barcelona
Guerra a europa

L’OTAN es compromet a enviar més defenses aèries a Ucraïna

barcelona
orient mitjà

Els EUA sancionen un activista ultra israelià aliat del ministre Ben Gvir

barcelona
GIRONA

Junts aposta per la “simplificació administrativa” amb una finestreta única

GIRONA
BESCANÓ

La CUP defensa que la central hidroelèctrica de Vilanna passi a ser pública

BESCANÓ
guerra a europa

Almenys vuit morts en un atac massiu rus de míssils i drons contra Ucraïna

barcelona
orient mitjà

Un ministre israelià insinua que l’atac a l’Iran ha estat “dèbil”

barcelona
política

Puigdemont no donarà suport als comptes espanyols si Sánchez no compleix amb Catalunya

barcelona
Política

El Parlament dona suport als encausats de Tsunami

barcelona