Política

Milers de persones es concentren a la Diagonal en protesta per la visita del rei a Barcelona

Cues quilomètriques de trànsit a l’entrada nord de Barcelona, segons el Servei Català de Trànsit

Tallen la B-23 que dóna accés d’entrada a Barcelona per l’avinguda Diagonal

Milers de persones s’han concentrat aquest dilluns a partir de les 16 h a la part alta de la Diagonal per protestar contra la visita del rei d’Espanya a Barcelona. Un fort desplegament policial manté blindat tot l’entorn del Palau de Congressos. De fet, la policia ha tallat l’avinguda Diagonal ja poc abans de les quatre de la tarda, quan només hi havia uns 40 manifestants.

Els manifestants, convocats per col·lectius independentistes com els CDR, la CUP o l’ANC, fan soroll amb xiulets i cassoles, i criden proclames com ‘Fora el Borbó’, ‘Catalunya antifeixista’ o ‘1 d’octubre, ni oblit ni perdó’. Entre les pancartes que porten, n’hi ha amb la cara de Felip VI i el símbol de la corona del revés i guixat.

Durant la protesta, alguns concentrats escridassen algunes de les persones acreditades que estan accedint al Palau de Congressos per assistir a l’acte. Una de les persones a què se’ls ha impedit l’accés ha estat l’expresident de SCC, Josep Ramon Bosch, que anava acompanyat de la seva dona. El regidor del PP a l’Ajuntament de Barcelona, Josep Bou, també ha vist com els concentrats l’impedien l’accés al Palau de Congressos.

Cap a les 18 h, la comitiva reial s’ha hagut d’obrir pas per la porta del darrera de l’hotel Joan Carles I amb una certa violència.

A conseqüència de la protesta amb motiu de la visita del Rei, que aquesta tarda participa al Palau de Congressos de Catalunya en l’entrega dels premis Fundació Princesa de Girona juntament amb la reina i amb les seves dues filles, els Mossos d’Esquadra han tallat la B-23 d’entrada a Barcelona per l’avinguda Diagonal.

El tall ha obligat a desviar el trànsit cap a Esplugues de Llobregat i des d’allà cap a la Ronda de Dalt, el que genera ja uns dos quilòmetres de cua, ha explicat el Servei Català de Trànsit.

A més, també està tallada la sortida 11 de la ronda a l’altura de Zona Universitària en els dos sentits de la marxa, segons ha informat la Guàrdia Urbana. Diversos col·lectius independentistes han convocat protestes a la zona per la presència del monarca a Barcelona.

Una part dels concentrats que s’ha dirigit al Club de Polo –carrer Dr. Marañón– per on accedeixen alguns dels convidats a l’acte, han fet una asseguda a terra per dificultar l’accés al Palau de Congressos. També haurien retirat la bandera espanyola que hi ha a l’entrada a les instal·lacions del club esportiu. Des del Club de Polo han hagut de fer una crida als seus associats perquè no hi vagin a les instal·lacions a causa de les dificultats d’accés.

Per la seva banda, des del Govern de la Generalitat s’ha fet una crida als concentrats per tal que la protesta sigui pacífica.

Diputats i quadres dirigents de JxCat i ERC s’han sumat a les protestes convocades contra la visita del rei Felip VI a Barcelona amb motiu de l’acte de lliurament dels Premis Fundació Princesa de Girona.

Entre els centenars de persones que es manifesten des d’aquesta tarda a l’avinguda Diagonal de Barcelona, als voltants del Palau de Congressos de Catalunya, lloc on se celebrarà l’acte, hi ha per exemple la número dos de JxCat al Congrés per Barcelona i vicepresidenta del PDeCAT, Míriam Nogueras o les diputades de JxCat al Parlament Aurora Madaula i Gemma Geis, així com el també diputat i líder d’ERC a l’Ajuntament de Barcelona, Ernest Maragall, el número tres d’ERC al Congrés, Joan Josep Nuet, i cares conegudes de la CUP, com l’exdiputada Mireia Boya i l’exregidora de Barcelona Maria Rovira.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Refer la llei d’enjudiciament

Madrid

Turquia, mediadora per interès

Istanbul
Brigid Laffan
Presidenta de l’European Policy Centre

“Les guerres a Ucraïna i Gaza definiran el futur d’Europa”

Barcelona
Susanna Bazán López
Cap de l’oposició a Porqueres (Junts per Porqueres)

“Hi ha una mala gestió de govern i falta transparència”

Porfqueres
política

Collboni perd la moció de confiança, però anuncia una ampliació del govern

barcelona
rússia

Sis anys de presó per a una membre de Pussy Riot

barcelona
rússia

El Kremlin continua entossudit a culpar Kíiv de l’atemptat

barcelona
polònia

Destituït i investigat per espionatge el cap de l’Eurocos

barcelona
política

Podem es desdiu i no es presentarà al 12-M

barcelona