Política

LAURA LÓPEZ

CAP DE LLISTA D’EN COMÚ PODEM A GIRONA

“La solució sempre serà diàleg i llibertat”

formar govern “Si el PSOE no té una força que l’empenyi cap a l’esquerra no complirà amb una societat progressista, ecologista i feminista” boicot “Plantejant un bloqueig a les institucions, com fa la CUP, només s’insisteix en la confrontació social i no es resol el conflicte”

Per primer cop
Laura López fa un pas endavant i es presenta com a cap de llista en les pròximes eleccions. López, nascuda a Colomers (Baix Empordà), té estudis de ciències polítiques a la Universitat Pompeu Fabra i s’ha especialitzat en polítiques públiques, sociologia i demografia. En les llistes municipals, la candidata ja havia estat present en llistes confluents a la Bisbal i a Girona.
L’indult és possible, desitjable i escurça els terminis per a la llibertat dels líders independentistes
És la primera vegada que es presenta com a cap de llista. Què la mou a fer-ho?
Nosaltres som una agrupació que sempre està buscant transmetre d’alguna manera els valors d’una societat progressista, ecologista i feminista. Nosaltres col·laborem de diferents maneres i a vegades estem al darrere i a vegades ens toca donar la cara. Aquesta vegada, com que el nostre anterior cap de llista, Joan Luengo, per motius laborals no podia continuar assumint aquesta visibilitat, vam decidir que jo, en comptes d’estar al darrere, ara passava a ser més visible.
Quins serien els eixos principals d’En Comú Podem per a Girona?
Nosaltres centrem la campanya a explicar dues solucions: llibertat i diàleg. Ho anem fent des de diferents institucions, i en aquest cas ho farem des del Congrés. Només amb aquestes dues solucions sortirem d’aquest bloqueig en què estem a Catalunya. Per altra banda, necessitem una societat progressista, ecologista i feminista, i això està clar que el govern del PSOE, si no té una força que l’empenyi cap a l’esquerra, no ho farà.
El preu del lloguer a tota la demarcació continua la tendència a l’alça. S’han de regular els preus des del Congrés?
Nosaltres creiem que els lloguers s’han de regular des del Congrés i s’ha de fer amb una legislació de caire estatal que permeti un topall. També cal donar més competències i més finançament als municipis, ja que són aquests els que estan a prop de les problemàtiques del dia a dia de les persones i els que poden donar-hi resposta, però si no hi ha un Estat al darrere que possibiliti una fiscalitat justa per als ajuntaments no es podrà aconseguir.
El turisme també sembla ser un problema continu a les comarques de Girona, des dels habitatges de la Costa Brava fins a la gentrificació. Què proposen per millorar aquesta situació?
El turisme en si no el considerem un problema, el que sí que ho és és la gestió del turisme que s’ha fet fins ara. Fins ara hi ha hagut una economia productiva, que està al servei dels lobbies i de les grans empreses. Nosaltres el que volem fer és que el turisme i l’economia estiguin tant al servei del territori com al de les persones. Una d’aquestes propostes és fer una bona regulació dels camins de ronda que doni peu a una activitat econòmica respectuosa amb el territori.
En vista de la situació política catalana, quin és el futur que creu que han de tenir els líders independentistes empresonats?
Defensem que per sortir de la situació de bloqueig és totalment imprescindible que els líders polítics que estan empresonats siguin alliberats, i que la millor manera de fer-ho és sol·licitant l’indult. Creiem que l’amnistia és un procés massa llarg i defensar-lo comportaria que aquestes persones continuarien a la presó i això no aniria bé a Catalunya ni a la societat. Dir-ho i defensar-ho, doncs, és enganyar la societat, ja que és molt poc possible. L’indult, en canvi, és possible, desitjable i escurça els terminis per posar aquestes persones en llibertat, que és com han d’estar.
En una entrevista a aquest diari, Joan Luengo, el cap de llista de les eleccions de l’abril passat, comentava que el Front Republicà entrava en escena “per fer teatre”. Com veuen l’entrada a escena de la CUP?
En aquest cas el que jo expresso és una preocupació perquè ara ja no només van a fer teatre, sinó que van a bloquejar la institució. Els comuns i la CUP compartim certa part del programa, que és aquella que defensa una societat progressista, però no compartim les maneres. La CUP moltes vegades vol començar la casa per la teulada i això no aporta solucions, que és el que aportem nosaltres. Per tant, contenta perquè el sistema democràtic ha de permetre que totes les persones tinguin la seva representació a les institucions, però molt preocupada perquè plantejant un bloqueig només insistim en la confrontació social.
Què considerarien un èxit en aquestes eleccions, tenint en compte l’escó perdut en els comicis passats?
Nosaltres creiem que obtindrem la representació d’aquest diputat o diputada, en aquest cas al Congrés, i amb això estaríem molt contents perquè podríem defensar la Costa Brava, intentaríem incidir en la no construcció de carreteres que no volem i també en la reforma laboral, que serà necessària i que s’ha de fer també des d’un punt de vista gironí.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

estats units

El jutge adverteix que no permetrà a Trump intimidar els jurats

barcelona
política

Puigdemont: “L’independentisme ha obert camí a Europa defensant drets”

barcelona

ERC reivindica la necessitat del Campus Salut per garantir una millor atenció

SALT
orient mitjà

Els EUA i la UE preparen noves sancions contra l’Iran per l’atac a Israel

barcelona
política

Borràs i Ramis, testimonis mèdics de la brutalitat de les tortures

barcelona
estat francès

Conviden Rússia al 80 aniversari de Normandia, però no a Putin

barcelona
guerra a gaza

Israel diu haver mort al Líban un comandant de les forces especials de Hezbol·là

barcelona
política

Junts vol reforçar la competitivitat de les empreses per la via del valor afegit

sant joan les fonts

El PP demana mesures per a la inserció laboral de persones amb alt risc d’exclusió social

GIRONA