Política

Buch diu que tots els convidats que van accedir amb bus al Palau de Congressos ho van fer amb normalitat

El conseller d’Interior assegura que es garantiran tots els drets i la seguretat durant el cap de setmana electoral

El conseller d’Interior, Miquel Buch, ha assegurat aquest dimarts que tots els convidats als premis Princesa de Girona d’aquest dilluns a Barcelona van poder accedir amb normalitat a l’acte si van utilitzar els autobusos contractats per l’organització. Els que no ho van fer, “pels motius que siguin”, sí que van trobar més dificultats per culpa de la gran quantitat de manifestants antimonàrquics, alguns dels quals van increpar els assistents. Els Mossos, ha explicat Buch, van intentar obrir “puntualment i de forma extraordinària” algun punt del cordó policial, però no van modificar el pla previst inicialment.

Buch ha explicat que aquest dilluns al vespre es van garantir tots els drets i llibertats, així com la seguretat i la mobilitat. Segons ell, no hi va haver cap incident rellevant, i no li consten detencions, persones ferides ni cap denúncia per coaccions dels convidats que no van poder accedir normalment a l’acte.

El conseller ha explicat que durant el disseny del fort dispositiu de seguretat al voltant del Palau de Congressos de Catalunya ja es va preveure que l’organització facilités al més d’un miler de convidats l’accés “normal” amb autocar al recinte. Alguns no ho van fer així, cosa que va “complicar” la feina policial, i en voler entrar a peu, a partir de certa hora es van trobar amb dificultats per la gran quantitat de manifestants que hi havia. A més, alguns d’aquests manifestants van intentar impedir l’accés als convidats i els van increpar, cosa que ha lamentat. A tot això, cal afegir-hi que el cordó policial, fet amb tanques metàl·liques, va impedir als convidats accedir al recinte per certs punts, i només es va obrir de forma “puntual” i “extraordinària”, però sense modificar la previsió inicial que l’accés principal fos en autobús.

Període electoral

D’altra banda, preguntat sobre l’acampada independentista de la plaça Universitat de Barcelona, Buch ha explicat que la unitat de mediació dels Mossos està parlant amb els organitzadors, però no ha volgut donar detalls de les converses. En tot cas, ha assegurat que no pertoca als Mossos decidir desallotjar la plaça, ja que és un espai públic responsabilitat de l’Ajuntament de Barcelona. De moment tampoc contemplen la possibilitat d’haver-la de desallotjar, tot i que si ho ordena la junta electoral decidiran com fer-ho.

Sobre la possible ocupació de col·legis electorals des de divendres fins diumenge, Buch no ha volgut fer hipòtesis i ha assegurat que no tenen informació sobre aquesta possible voluntat de grups independentistes. No obstant això, ha opinat que els catalans no impediran el dret a vot, ja que sempre l’han reclamat, i això aniria “contra el dret a l’autodeterminació” que molts d’ells han reclamat històricament. En tot cas, ha dit que els Mossos garantiran, “com sempre”, els drets i llibertats de tothom, la seguretat i la convivència.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

REGNE UNIT

Londres rebutja la proposta de Brussel·les per a la mobilitat dels joves

BARCELONA

Duel contingut entre Israel i l’Iran

BARCELONA

No i no

Banyoles
LA CRÒNICA

Memòria democràtica a Castell i Platja d’Aro

País basc

La campanya es tanca amb el PNB i EH Bildu disputant-se l’hegemonia

Barcelona
política

Viñas afirma que ERC no abandona un govern “a les primeres de canvi”

llagostera
Pròxim Orient

Almenys cinc morts en una batuda israeliana a Cisjordània

Barcelona
Política

El jutge obre una línia d’investigació secreta per l’espionatge d’Aragonès amb Pegasus

barcelona
Guerra a europa

L’OTAN es compromet a enviar més defenses aèries a Ucraïna

barcelona