Política

L’acampada pot continuar sense simbologia política

La junta electoral desestima la petició de Ciutadans de fer fora la protesta de joves plantada a la plaça Universitat

Es dona marge de maniobra a la policia per actuar sobre els acampats

L’acampada de la plaça Universitat no es mou. La performance de Lorena Roldan i la gent de Ciutans dilluns a tocar de les tendes plantades pels joves al centre de Barcelona va quedar ahir en no res quan es va comunicar la resolució de la junta electoral de zona (JEZ) que considera que no hi ha motius per desallotjar la protesta tal com pretenia el partit taronja.

El pronunciament de la JEZ, conegut ahir al migdia mentre a l’acampada es duia a terme una demostració de quatre rapers, estableix que la protesta pot continuar sempre que no interfereixi en el normal desenvolupament de la jornada de votació de diumenge vinent i es respecti l’edifici central de la Universitat de Barcelona (UB), amb façana a la Gran Via i a la mateixa plaça Universitat, on hi ha un centre important de votació .

El text de la resolució diu que per tal que el col·legi funcioni amb normalitat cal mantenir neta la vorera del costat de muntanya, dos-cents metres entre els carrers d’Aribau i Balmes, com també el carril bus que hi ha paral·lel per davant. Aquest requisit ja es compleix ara, perquè l’acampada s’ha posat com a límit d’ocupació de l’espai públic els carrils centrals de la Gran Via, respectant el dels busos que circulen en direcció a la plaça Espanya i la vorera que hi ha davant per davant de l’entrada principal de l’edifici històric de la universitat.

Els únics requisits que hauran de complir els joves acampats si no volen tenir problemes amb les autoritats és el de no mostrar símbols polítics el dia de la votació. Actualment, a l’acampada es poden llegir pancartes amb eslògans reivindicatius de tota mena i hi onegen, també, banderes estelades. No només això, sinó que la junta ha prohibit que diumenge a la plaça s’hi faci proselitisme electoral i adverteix als acampats que no pertorbin l’accés al col·legi.

Màniga ampla

Tot i l’aval de la junta a l’acampada, la resolució d’ahir té un últim punt que en funció de com sigui interpretat podria arribar a comportar la fi de la protesta diumenge mateix. En aquest sentit, la JEZ commina les forces i els cossos de seguretat de l’Estat a “adoptar les mesures que considerin pertinents per impedir que els acampats puguin interferir en el normal desenvolupament de la votació”. Les ordres que dona la junta són prou ambigües i genèriques perquè un cos policial consideri pertinent arribar al límit del desallotjament.

Poc abans de fer-se pública la resolució del JEZ, va ser la candidata del PP per Barcelona, Cayetana Álvarez de Toledo, la que va anara fins a tocar de les tendes per fer el corresponent acte polític buscant una hostilitat dels joves que no va aconseguir. Per avui és previst que sigui el partit d’ultradreta VOX el que acosti els candidats a la plaça.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Estat espanyol

La fiscalia demana arxivar el cas contra la dona de Pedro Sánchez

Barcelona
Estat Espanyol

Brussel·les considera la decisió de Sánchez un “afer intern” espanyol

Barcelona
política

Aragonès diu que no té sentit una qüestió de confiança i demana a Sánchez que “planti cara” a la ultradreta

barcelona

Manos Limpias admet que la denúncia contra la dona de Sánchez es basa en retalls de premsa

Barcelona
política

Illa diu que respecta el “parèntesi” de Sánchez i crida els socialistes a la “resistència”

barcelona
política

Jordi Pujol : “Ara toca Junts, votaré Puigdemont”

barcelona
Guerra a Gaza

Un oasi de pau contra l’odi

Neve Shalom
Marc Sanabria
Cap de l’oposició a Palau-solità i Plegamans i portaveu del PSC

“La biblioteca era la punta de llança de la renovació”

Palau-solità i Plegamans
política

El govern va renovar al febrer les condicions per al Hard Rock

barcelona