Política

Junts per Figueres recorre contra el fet que Casellas faci d’advocat

El grup presenta un recurs per incompatibilitat del regidor amb l’exercici de l’advocacia en els torns d’ofici

La discrepància era pública d’ençà del ple del mes d’octubre passat a Figueres, quan es va aprovar la declaració de compatibilitat dels càrrecs en el govern, en concret de Pere Casellas, vicealcalde i regidor delegat de Seguretat, Serveis d’Acció Cívica i Barris, amb l’exercici de l’advocacia. Des de l’oposició, el grup de Junts hi va votar en contra i va protagonitzar un dur intercanvi de crítiques entre les dues parts. Ara Junts fa un pas més i ha presentat formalment a l’Ajuntament un recurs de reposició, argumentant que hi ha incompatibilitat entre el càrrec públic de Casellas i la seva activitat privada –l’advocacia–, en especial quan es tracta del torn d’ofici. Amb el recurs es reclama la nul·litat de l’acord que va aprovar el ple.

“Accés a informació”

L’argumentació de l’oposició és que la participació de Casellas en les juntes de seguretat li dona “accés a informació privilegiada i sensible” en matèria de seguretat, que entraria en contradicció amb el fet de defensar persones investigades per delictes a la ciutat. En la redacció del recurs es recalca a tall d’exemple que Casellas ja hauria exercit no fa ni un any d’advocat defensor “de persones acusades i condemnades per presumptes delictes contra la salut pública i el tràfic de drogues als barris del Culubret i de Sant Joan de Figueres.

En el ple del mes passat, la compatibilitat es va aprovar amb els deu vots de la majoria absoluta del quadripartit de govern (ERC, PSC, Guanyem i Canviem Figueres), els vuit vots en contra de JxF i l’abstenció de Cs. Si la resposta del govern no va en el sentit que reclamen, els regidors de Junts no descarten recórrer a estaments superiors i portar-ho a l’àmbit judicial.

“Un atac personal i de ressentits”

“Estic molt enfadat i indignat; és un atac personal i a tots els advocats”, valorava ahir Pere Casellas després de conèixer el recurs que l’oposició havia presentat. El regidor insistia a recordar que exerceix d’advocat d’ençà vint-i-dos anys; tres d’aquests van coincidir amb el càrrec de regidor de Seguretat, quan formava part d’un govern en coalició amb el grup de Jordi Masquef (avui a l’oposició), i no s’havia qüestionat mai la compatibilitat del càrrec. Casellas assegura que el recurs “és ple de falsedats”, que no té recorregut i que només es pot atribuir a un equip de “ressentits” que va perdre el govern a Figueres.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Sílvia Paneque tornarà a ser la cap de llista del PSC

GIRONA
argentina

Els insults de Milei a Petro provoquen una crisi diplomàtica amb Colòmbia

barcelona
Política

Mor Conxita Tarruella, històrica d’Unió

guerra a gaza

El TIJ ordena a Israel garantir l’entrada d’ajuda humanitària a Gaza

barcelona
Política

Mor Joe Lieberman, l’exsenador estatunidenc que volia acabar amb la violència dels videojocs

guerra a gaza

Els EUA critiquen la relatora de l’ONU per als territoris palestins ocupats

barcelona
guerra a europa

Rússia llança 28 drons i míssils contra Ucraïna en un atac dirigit sobretot al sud

barcelona
estat francès

Aproven una llei que castiga la discriminació capil·lar

barcelona

Banyoles aspira a organitzar el mundial de piragüisme marató del 2028

BANYOLES