Política

El PP demana no cedir res als “enemics d’Espanya” de qui Sánchez és candidat

Casado vol fora el líder del PSOE i l’històric Pacte del Tinell, que veu vigent

 Álvarez de Toledo demana validar amb vots l’estat de dret i l’acció dels jutges

Espanya no és plurinacional, l’independentisme és conseqüència del pujolisme i del Pacte del Tinell del PSC, i l’acte “més patriòtic” amb Espanya és fer fora Pedro Sánchez perquè vol recuperar “la coalició Frankenstein” amb Podem, catalans i bascos.

Aquest és el resum històric que feia ahir el candidat del PP, Pablo Casado, en el seu darrer acte de campanya a Barcelona. Ho feia en un to relativament moderat respecte de les altres oradores –la candidata Cayetana Álvarez de Toledo i l’ex-socialista i ex-UPD Rosa Díez–, que es van dedicar a extremar el menyspreu i les acusacions greus contra els “enemics d’Espanya” que tenen com a aliats, segons elles, els líders socialistes Sánchez i Iceta. Casado considera el Pacte del Tinell entre el PSC, ERC i ICV una fita històrica nefasta que va canviar el PP. Obviant que la majoria absoluta d’Aznar va tancar qualsevol porta a les aspiracions nacionals de Catalunya, Casado considera el Pacte del Tinell obra del “sectarisme suïcida” per “marginar el PP” i la culminació de la “manipulació cultural i educativa” del pujolisme. “Per això estem on estem, i encara sort dels jutges.” “Gràcies a la sentència de l’Estatut” es va impedir que Catalunya tingués un òrgan judicial que, segons ell, “hauria permès la impunitat” de l’1-O. Per això, Casado demana la fi de la política d’“amansiment” dels independentistes: “Han de perdre tota esperança. Volen Sánchez perquè els manté viva l’esperança.”

En l’acte de petit format en una sala del Museu d’Història de Barcelona, al costat del Saló del Tinell, Casado va acusar Sánchez d’amagar un pacte amb Torra i Junqueras i de tenir encara penjada al web la Declaració de Pedralbes entre tots dos governs abans que trenquessin relacions.

PSC, infiltrats i espanyols decents

Díez dona suport al PP perquè “està en qüestió l’ordre constitucional”, perquè Casado li ha promès que no cedirà i perquè el president no pot ser Sánchez, que “s’abraça als que han fet un cop d’estat, a terroristes”. Díez diferencia la majoria d’espanyols “decents” que votaran de la resta que són “enemics d’Espanya”. Álvarez de Toledo afirma que a Catalunya es “margina i ocupa” els castellanoparlants i acusa el PSC d’“infiltrats”: “Militen a l’esquerra perquè el nacionalisme arribi a l’objectiu.” El 10-N, conclou, les urnes han de reforçar “ l’estat de dret” i els jutges.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

polònia

Tusk avisa d’una “era de prebèl·lica” a Europa

barcelona
política

La candidatura encapçalada per Albiach es dirà Comuns Sumar

barcelona
guerra a gaza

Desenes de morts per un bombardeig israelià a Síria

barcelona
societat

L’Audiencia Nacional cita les defenses de l’Operació Judes per dilluns de Pasqua

barcelona
guerra a europa

Rússia ataca amb drons i míssils la infraestructura energètica ucraïnesa

barcelona
guerra a europa

Un avió de combat rus s’estavella prop de Sebastòpol, a Crimea

barcelona
POLÍTICA

Jaume Veray serà el candidat del PP per Girona

GIRONA
sud-àfrica

La comissió electoral exclou l’expresident Zuma de la cursa electoral

barcelona
portugal

Luís Montenegro anuncia la composició del nou govern

barcelona