Política

Més de 7.000 persones en l’acte convocat pel Tsunami Democràtic a la plaça Universitat de Barcelona

Músics per la Llibertat obre els concerts previstos fins a les deu de la nit

Estan previstos actes a més de 300 municipis catalans coincidint amb el dia de reflexió electoral

L’acte convocat pel Tsunami Democràtic a la plaça Universitat de Barcelona ha començat a les quatre de la tarda, com estava previst. A aquella hora, hi havia a la zona alguns centenars de persones, que han pogut sentir l’actuació de Músics per la Llibertat. Aquest col·lectiu ha tocat cançons com L’estaca o bé l’himne nacional de Catalunya, Els segadors.

La de Barcelona és una de les mobilitzacions organitzades pel Tsunami arreu de Catalunya i on hi han participat unes 7.000 persones, segons dades facilitades per la Guàrdia Urbana. Segons informa la plataforma, s’han programat unes 300 arreu de territori durant aquest jornada de reflexió amb el lema El 9-N, fem-los reflexionar.

L’acte del Tsunami a Barcelona compta també amb l’actuació dels Amics de les Arts, All Foll, Companyia Elèctrica Dharma, Doctor Prats, Ebri Knight, Els Catarres, Gertrudis, Joan Rovira, La Folie, Miquel del Rogi, Montse Castellà, Pepet i Marieta, Porto Bello, Salva Racero i Zebras.

Els ciutadans que s’han apropat fins la plaça Universitat amb estelades, llaços grocs i pancartes exigint l’alliberament dels independentistes presos, asseguren que han decidit sumar-se a aquesta convocatòria per “reclamar la llibertat” i expressar el seu rebuig envers “la privació de drets que s’està vivint”.

A la concentració de la capital catalana s’hi han apropat alguns representants polítics, com ara la candidata de la CUP per Barcelona a les eleccions del 10-N, Mireia Vehí, la dirigent de la CUP Eulàlia Reguant o l’excandidat de Front Republicà a les eleccions generals de l’abril, Albano Dante Fachín.

Mig miler a Girona

Per la seva part, mig miler de persones s’han aplegat a la plaça U d’Octubre de Girona per seguir les xerrades i concerts que el Tsunami Democràtic ha muntat durant la jornada de reflexió. La manifestació que havia d’anar fins als jutjats a les set de la tarda s’ha acabat desconvocant, perquè les activitats han començat tard.

S’estan fent xerrades antirepressives (per exemple, sobre els drets que tenen els manifestants) que s’intercalaran amb parlaments. Entre aquests, una gravació que el raper Valtònyc ha enviat des de Bèlgica.

Les activitats organitzades pel Tsunami s’allargaran fins a la nit, amb un sopar popular i concerts a la plaça (amb grups com Pulpopop, Bandulimejant, Ca Vell o FOK).

A Lleida, més de 300 persones han respost la crida del Tsunami Democràtic i han omplert la plaça Sant Joan en la jornada de reflexió. Durant tota la tarda s’han organitzat activitats de màgia, música i xerrades.

També han actuat els bastoneres i s’han penjat pancartes perquè aquell qui volgués escrivís algun missatge. S’hi poden llegir frases demanant la llibertat dels presos independentistes i a favor de la llibertat d’expressió.

A més, s’han penjat pancartes demanant la independència i avisant els polítics que si no han d’estar a l’alçada de la situació, no agafin els escons. A més, s’ha instal·lat una taula perquè tothom pugui escriure cartes als presos. La Berta Arbonés els ha escrit que no estan sols i l’Adan Clark els ha dit que encara que ell no és independentista, no es mereixen ser a la presó per defensar les seves idees.

L’ambient de la concentració és familiar, reivindicatiu i festiu. Molts dels assistents s’han penjat del coll un cartell on s’hi llegeix ‘9 de novembre desobeïm, tots som tsunami’.

El programa d’activitats va seguint el seu horari i està previst que s’allargui fins a les deu de la nit. Tot i que la tarda ha començat amb molt vent i fred, el vent ha donat una treva cap a les sis.

I és que, segons el Tsunami , coincidint amb el dia de reflexió, estan previstos actes a més de 300 municipis catalans.

Es preveu que aquest dissabte el Tsunami utilitzi per primera vegada la seva aplicació, segons van informar en un comunicat, amb l’objectiu de “fer petites comunicacions que seran essencials per provar-la tècnicament i que tothom se la faci seva”.

Per això, asseguren que la jornada d’aquest dissabte serà un “test” de cara a les jornades de protestes convocades de l’11 al 13 de novembre, on preveuen fer la seva acció “més ambiciosa”.

Aquest divendres, la JEC va decidir no prohibir els actes convocats per la plataforma per aquest dissabte arreu de Catalunya, tot i que ha recordat a la Generalitat que ha de garantir “l’absoluta neutralitat dels espais públics”. La Junta va desestimar, així, un recurs presentat pel PP.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Els homes joves són els més espanyolistes, segons una enquesta d’Òmnium

barcelona
política

Aprovada la partida urgent de 142 milions per fer front a la sequera

barcelona
política

El Parlament convalida el decret per salvar 1.850 milions dels pressupostos fallits

barcelona
orient mitjà

Creixen els temors d’una incursió de l’exèrcit israelià a Rafah

barcelona
judicial

La Fiscalia de l’Audiència Nacional veu terrorisme al cas del Màgic

barcelona
orient mitjà

Von der Leyen demana a Israel i l’Iran que frenin l’escalada

barcelona
índia

Arrenca el procés electoral més gran i més llarg del món

barcelona

Israel llança un atac limitat de represàlia contra l’Iran

barcelona
Elisabeth Megias
Alcaldessa de Tordera (Junts)

“Volem fer canvis estructurals i de pes dins de l’Ajuntament”

Tordera