Política

La moció de la CUP no es publicarà al BOPC per decisió dels serveis jurídics

El secretari general de la cambra ha donat l’ordre als lletrats de no publicar el text aprovat, de manera que no tindrà validesa legal

Torrent denuncia que és “inacceptable” que l’Estat “continuï amb els intents de censura” a la cambra

El Parlament no publicarà al seu butlletí oficial la moció sobre l’autodeterminació aprovada aquest dimarts. La moció, debatuda a iniciativa de la CUP, sortirà al BOPC per decisió dels lletrats. El text s’ha aprovat només tres minuts abans que arribés per correu electrònic la notificació que el TC havia suspès el text pel recurs presentat pel govern espanyol.

Fonts de la Mesa del Parlament han explicat a Efe que el secretari general de la cambra ha donat l’ordre als lletrats de no publicar el text aprovat, de manera que en cap cas pot tenir validesa legal.

“La publicació és una potestat dels serveis jurídics, que també han estat requerits pel Tribunal Constitucional”, han assegurat a l’ACN des de l’entorn del president de la cambra, Roger Torrent.

En aquest sentit, Torrent ha volgut també expressar “tota la solidaritat antirepressiva amb els que han d’exercir les seves responsabilitats en una situació d’absoluta anormalitat democràtica”.

Segons les mateixes fonts, el republicà segueix “disposat a assumir les conseqüències que es derivin de la defensa” de la llibertat dels diputats “per a parlar de tot al ple”. “Però el que no farà és posar en risc els funcionaris de la cambra, perquè entén que són els representants polítics els qui han d’assumir responsabilitats”. I és per això que no es publicarà, perquè són els lletrats qui han pres la decisió i no volen que es faci.

Les mateixes fonts insisteixen que el president de la cambra considera “inacceptable que el govern espanyol continuï amb la judicialització i amb els intents de censura del Parlament”. “Malgrat tot, el president garantirà la llibertat d’expressió dels diputats i les diputades. I fa una crida al govern espanyol a actuar amb coratge per abordar una solució democràtica al conflicte que passi pel diàleg i no pels tribunals”, afegeixen fonts de l’equip de Torrent. El text, debatut a iniciativa de la CUP, ha tirat endavant gràcies al suport també de JxCat i ERC i l’abstenció dels comuns. Ciutadans, PSC-Units i PP no han participat en la votació. Els taronges han abandonat l’hemicicle i socialistes i populars han marcat la seva assistència però no han votat.

La moció del Parlament s’ha votat gairebé en paral·lel a la suspensió de la tramitació -segons fonts del Parlament, la comunicació del TC ha arribat tres minuts després-.

En qualsevol cas, fonts jurídiques asseguren que el text aprovat tampoc tindria validesa tècnica, ja que la seva admissió a tràmit ha quedat suspesa pel TC.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Puigdemont: “L’independentisme ha obert camí a Europa defensant drets”

barcelona

ERC reivindica la necessitat del Campus Salut per garantir una millor atenció

SALT
orient mitjà

Els EUA i la UE estudien sancions contra l’Iran per l’atac a Israel

barcelona
política

Borràs i Ramis, testimonis mèdics de la brutalitat de les tortures

barcelona
estat francès

Conviden Rússia al 80 aniversari de Normandia, però no a Putin

barcelona
guerra a gaza

Israel diu haver mort al Líban un comandant de les forces especials de Hezbol·là

barcelona
política

Junts vol reforçar la competitivitat de les empreses per la via del valor afegit

sant joan les fonts

El PP demana mesures per a la inserció laboral de persones amb alt risc d’exclusió social

GIRONA
guerra a gaza

L’Iran adverteix Israel que respondrà amb armes mai vistes

barcelona