L'oposició en bloc planta l'equip de govern de Deltebre en un ple per modificar les retribucions dels regidors

Els regidors de CiU, el PP i el PSC, tots ells a l'oposició a l'Ajuntament de Deltebre, van fer campana en el ple extraordinari i urgent d'ahir al migdia, en el qual, amb gairebé la meitat dels seients buits, es van aprovar diverses modificacions dels sous dels membres de la corporació. Concretament, es va aprovar una dedicació parcial per a la regidora de Comerç, Turisme i Fira, Susanna Gómez, i retallar la dedicació de 5 a 3 hores del regidor d'Urbanisme, Domingo Alcalà, per fer compatible la seua feina de professor amb la de regidor de l'Ajuntament. «No veiem justificada la urgència d'un ple per parlar únicament de les retribucions dels regidors», va manifestar el portaveu del grup de CiU, Lluís Soler, que hi va afegir que els grups de l'oposició, que sumen vuit regidors, respecte als nou de l'equip de govern, no van assistir al ple «per no participar d'un debat interessat i poc ètic de repartiment de recursos econòmics en un moment de crisi econòmica». A més a més, Soler (per part de CiU), Salvador Bertomeu (com a portaveu del PSC) i Tomàs Castells (del PP) van denunciar que aquest és el tercer ple que en poc temps l'alcalde, Gervasi Aspa, convoca pel mateix tema. L'últim va ser dimarts d'aquesta setmana, però la seua proposta de modificació no es va aprovar perquè no van assistir al ple dos membres de l'equip de govern, i l'oposició li va tombar la proposta. «Cada ple costa 825 euros», van denunciar els membres de l'oposició, que hi van afegir que mentre que a l'equip de govern hi ha dues dedicacions exclusives i quatre de parcials, els regidors de l'oposició només cobren 75 euros per assistir al ple.

Per la seua banda, l'alcalde de Deltebre, Gervasi Aspa, va lamentar «la manca de tarannà democràtic» dels grups de l'oposició per no haver assistit al ple, i va assenyalar que la seua actuació és «d'acudit». Així, Aspa va destacar que el d'ahir era un ple de tràmit. «Un acte burocràtic per regularitzar la situació d'un regidor que ha trobat feina de professor i el Departament d'Educació ens ho exigix», va puntualitzar. «Encara no entenc per què van votar en contra dimarts», hi va afegir.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Estat espanyol

L’entorn i els socis de Sánchez l’animen a continuar

Barcelona
escòcia

L’SNP trenca la coalició de govern amb els Verds

barcelona
política

La incertesa per la carta de Sánchez sacseja l’inici de campanya pel 12-M

barcelona
Estat espanyol

Feijóo diu que Sánchez fa una “operació de supervivència política”

Estat espanyol

La fiscalia demana arxivar el cas contra la dona de Pedro Sánchez

Barcelona
Estat Espanyol

Brussel·les considera la decisió de Sánchez un “afer intern” espanyol

Barcelona
política

Aragonès diu que no té sentit una qüestió de confiança i demana a Sánchez que “planti cara” a la ultradreta

barcelona
Estat espanyol

Manos Limpias admet que la denúncia es basa en retalls de premsa

Barcelona
política

Illa diu que respecta el “parèntesi” de Sánchez i crida els socialistes a la “resistència”

barcelona