Política

L’Audiència Nacional veu “legítima i proporcionada” l’actuació policial de l’1-O

Ismael Moreno arxiva la querella contra responsables de les forces de seguretat de l’Estat per un delicte de les humanitat

El jutge defensa que l’Estat tenia “l’obligació d’utilitzar tots els mitjans necessaris” per “restituir l’ordre constitucional”

El jutge de l’Audiència Nacional Ismael Moreno ha arxivat una querella presentada contra diversos responsables de les forces i cossos de seguretat de l’Estat per un presumpte delicte de lesa humanitat l’1-O. Segons ell, l’actuació policial contra els votants va ser “proporcionada” i “legítima”.

El jutge subratlla en una interlocutòria que, en la querella presentada per diversos particulars, “no s’aporten ni consten mínimament acreditades dades o elements objectius que permetin considerar la concurrència del delicte”.

Moreno afirma que la querella “no té el mínim rigor” i no hi ha proves que sustentin les afirmacions que van realitzar els querellants, que van plantejar que l’1-O hi va haver un “atac indiscriminat” a la població civil planejat per un comandament únic de la Policia i Guàrdia Civil.

El fiscal ja es va oposar a la querella en un escrit on subratllava que ¨–segons el seu judici– en el camí cap a la independència es va actuar “sabent que amb això es corria el risc que es produirien altercats greus i alteracions d’ordre públic” amb “granes possibilitats de risc i inseguretat per a la població “.

En la mateixa línia, el jutge assenyala ara que els promotors de l’1-O van sotmetre els ciutadans als quals van cridar a participar a un “escenari indiscutible de risc en oposar-se als agents de policia que assistirien a complir les seves funcions per mantenir l’ordre constitucional “.

Segons ell, l’Estat tenia en aquestes circumstàncies “l’obligació d’utilitzar tots els mitjans necessaris de què disposava per mantenir la seguretat pública i restituir l’ordre constitucional que s’havia alterat”.

El magistrat afirma que les Forces i Cossos de Seguretat van respondre a “greus i violentes alteracions d’ordre públic” i recalca que la seva actuació va ser “legítima” davant l’intent de subvertir l’ordre constitucional i “proporcionada” a la vista “de les xifres d’altercats produïts, al nombre de lesionats i a l’entitat dels mateixos”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

polònia

Tusk avisa d’una “era de prebèl·lica” a Europa

barcelona
política

La candidatura encapçalada per Albiach es dirà Comuns Sumar

barcelona
guerra a gaza

Desenes de morts per un bombardeig israelià a Síria

barcelona
societat

L’Audiencia Nacional cita les defenses de l’Operació Judes per dilluns de Pasqua

barcelona
guerra a europa

Rússia ataca amb drons i míssils la infraestructura energètica ucraïnesa

barcelona
guerra a europa

Un avió de combat rus s’estavella prop de Sebastòpol, a Crimea

barcelona
POLÍTICA

Jaume Veray serà el candidat del PP per Girona

GIRONA
sud-àfrica

La comissió electoral exclou l’expresident Zuma de la cursa electoral

barcelona
portugal

Luís Montenegro anuncia la composició del nou govern

barcelona