Política

Cuixart: “La presó també és un altaveu per denunciar la injustícia”

Marcel Mauri i Txell Bonet presenten el llibre ‘Un bosc ple d’Amor’ (Estrella Polar) del president d’Òmnium

El conte explica les aventures d’un eriçó malcarat que impedeix a una oreneta fer el seu niu i com tots els habitants del bosc es manifesten perquè canviï d’actitud

El president d’Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, ha assegurat que per a les noves generacions la presó serà un altaveu per denunciar la injustícia”.

“Rere cada visita a la presó, són els nostres fills els qui ens donen una autèntica lliçó. I és per la seva generació, també, que avui la presó es converteix en un altaveu per denunciar la injustícia”.

Són les paraules que el president d’Òmnium, Jordi Cuixart, ha fet arribar a través d’una carta –que ha llegit una fillola seva– durant la presentació del seu nou llibre, Un bosc ple d’Amor (Estrella Polar), aquest diumenge al Centre Artesà Tradicionàrius (CAT) de Barcelona. El vicepresident de l’entitat, Marcel Mauri, i la companya de Cuixart, la periodista Txell Bonet, han participat de l’acte.

A la carta, Cuixart ha afegit que “en un bosc ple d’amor no hi cap la mentida, ni l’odi, ni tampoc la por”, sinó només “per a la llibertat i les ganes de viure”. I ha afegit que “saber-nos junts i deslliurats de qualsevol rancor, fa que tot valgui la pena”. “Us prometo que és això el que dona sentit a cadascuna d’aquestes 761 nits”, ha conclòs Cuixart, en al·lusió a el temps que porta empresonat per l’Estat espanyol.

Un bosc ple d’Amor és un conte infantil il·lustrat per Ignasi Blanch que reivindica els drets i les llibertats. Una història de “solidaritat i diàleg” protagonitzada per animals, que ja es troba a les principals llibreries dels Països Catalans.

Txell Bonet ha explicat que en el conte de Cuixart “aborda un tema que el preocupa molt, com és el de l’emergència climàtica”.

El llibre explica les aventures d’un eriçó malcarat que impedeix que una oreneta faci el seu niu en un bosc frondós i ple de vida. Davant d’aquesta situació “injusta”, tots els habitants de l’indret es manifestaran pacíficament perquè l’eriçó canviï l’actitud.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Elisabeth Megias
Alcaldessa de Tordera (Junts)

“Volem fer canvis estructurals i de pes dins de l’Ajuntament”

Tordera
Nil Papiol
Alcalde d’Hostalric (Sumem per Hostalric)

“Els ingressos per turisme han pujat un 28% en tres anys”

Hostalric
política

La CE tindrà en compte l’aval de la Comissió de Venècia a l’amnistia

madrid
Les Preses

Desmenteixen l’autoria de Les Preses 2020-2030

Les Preses
Kenya

El cap de l’Exèrcit mor en un accident d’helicòpter

Barcelona
país basc

L’Audiencia Nacional tramita una denúncia contra Otegi

barcelona
escòcia

Acusen el marit de Nicola Sturgeon de malversació de fons

barcelona
Pròxim Orient

Els EUA veten l’admissió de Palestina com a membre de ple dret de l’ONU

Barcelona
Estats Units

Descartat un segon jurat del judici contra Trump a Nova York

Barcelona