Política

L’activació econòmica, en el full de ruta de Llagostera

Es presenta el pla de govern que projecta ampliar el parc municipal d’habitatges i elaborar un estudi de mobilitat

En les prioritats s’hi inclou una solució per a la connexió Canigó-Almogàvers

L’activació econòmica, l’habitatge, les polítiques de participació i els drets socials formen part del full de ruta que va presentar ahir al vespre al Teatre-Casino Llagosterenc el nou equip de govern sorgit de les eleccions del 26-M, fruit d’un acord entre ERC (quatre regidors) i la CUP-Alternativa (tres). L’aliança d’esquerres va ser possible gràcies a les coincidències en els programes. En aquest sentit, el document que es va presentar ahir és fruit de la posada en comú dels programes de les dues formacions polítiques.

Estructurat en 17 grans blocs, el pla de govern conté 74 propostes que es volen desenvolupar durant l’actual mandat. L’activació de l’economia local és un dels punts inclosos en aquest full de ruta per als quatre anys vinents al municipi. Es vol potenciar l’economia social i solidària fomentant el cooperativisme, a més de potenciar l’activitat industrial, revisant els sectors urbanístics actuals, per facilitar l’establiment de noves indústries. En aquest sentit, s’estudia la possibilitat de crear un viver d’empreses.

En matèria d’habitatge, el pla de govern es marca com a objectiu augmentar el parc municipal d’habitatges destinats a polítiques socials, revisant i adaptant el POUM si és necessari per augmentar les reserves mínimes d’habitatges de protecció oficial (HPO) i la mobilització d’habitatges per incloure’ls preferiblement a la borsa local de lloguer social. De les polítiques socials es destaca l’aplicació de la tarifació social per fer més just l’accés als serveis municipals. També hi ha el compromís de treballar per a la construcció d’un nou geriàtric.

Quant al bloc d’urbanisme, es vol trobar una solució a la connexió Canigó-Almogàvers i elaborar un pla de mobilitat per millorar els serveis viaris de tot el poble, prioritzant els trajectes a peu amb itineraris segurs, resoldre la falta d’aparcaments, treballar per la legalització de la urbanització Selva Brava i elaborar un pla director de parcs i jardins.

LA XIFRA

74
propostes
incloses en el pla de govern es volen desenvolupar en els quatre anys vinents.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

POLÍTICA

Jaume Veray serà el candidat del PP per Girona

GIRONA
sud-àfrica

La comissió electoral exclou l’expresident Zuma de la cursa electoral

barcelona
portugal

Luís Montenegro anuncia la composició del nou govern

barcelona
terrorisme

Estat Islàmic crida a fer atacs a Europa i els EUA per Gaza

barcelona

Sílvia Paneque tornarà a ser la cap de llista del PSC

GIRONA
argentina

Els insults de Milei a Petro provoquen una crisi diplomàtica amb Colòmbia

barcelona
Política

Mor Conxita Tarruella, històrica d’Unió

guerra a gaza

El TIJ exigeix a Israel que deixi d'impedir l'accés d'ajuda humanitària

barcelona
Política

Mor Joe Lieberman, l’exsenador estatunidenc que volia acabar amb la violència dels videojocs