Política

Els policies de Taialà l’1-O contradiuen la versió dels Mossos

Asseguren que van iniciar una mediació abans de les càrregues

Declaren que els votants tenien una actitud hostil

Contradiccions entre les declaracions dels set agents de la Policía Nacional, sis al centre de votació de Taialà i un a l’escola Bruguera, sobre el relat dels fets de l’1-O en relació amb el testimoni que dilluns van aportar la vintena d’agents dels Mossos d’Esquadra en el jutjat número 2 de Girona. “Hi ha contradiccions evidents entre la versió dels policies estatals i la des Mossos”, va explicar l’advocat Yago Aubanell, dels lletrats voluntaris de Dret de Defensa de Girona, que porten la causa. Els agents van assegurar que van trobar una actitud verbal “hostil ” entre les persones que protegien els centres de votació i que va anar in crescendo fins al punt de propinar-los puntades de peu o, fins i tot, mossegades. En la seva declaració com a testimonis, els mossos citats van explicar que tant la Guàrdia Civil com la Policía Nacional havien iniciat les càrregues tan bon punt van arribar. En canvi, els agents de la policia espanyola, ahir, en la seva declaració com a imputats, van desmentir-ho, tot assegurant que van demanar a la gent que marxés utilitzant expressions com ara por favor i “intentant un procés de mediació abans d’intervenir”. Van explicar que, per contra, només rebien insults i agressions. L’advocat Yago Aubanell va destacar que els vídeos desmenteixen el relat dels agents de la Policía Nacional.

Emissió de vídeos

La jutgessa va permetre que es visionessin els vídeos de l’1-O a Taialà que es van aportar. “En cap cas es veu, a les imatges, aquesta hostilitat descrita pels agents de la Policía Nacional”, va explicar Aubanell. Alguns dels agents van explicar que no es reconeixien en les imatges i que les havien vist per internet. L’advocat voluntari de Dret de Defensa va assenyalar que aquest detall denota que “venen amb un relat preparat, amb la lliçó apresa”. De moment, han declarat 23 policies investigats. El dilluns 25 ho faran tres més i l’últim imputat fins al moment ho farà el dilluns 9 de desembre. Els advocats han recorregut a l’Audiència contra la denegació, per part del jutjat, de la imputació de dotze guàrdies civils que van actuar a Sant Julià de Ramis i Aiguaviva.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

terrorisme

Estat Islàmic crida a fer atacs a Europa i els EUA per Gaza

barcelona

Sílvia Paneque tornarà a ser la cap de llista del PSC

GIRONA
argentina

Els insults de Milei a Petro provoquen una crisi diplomàtica amb Colòmbia

barcelona
Política

Mor Conxita Tarruella, històrica d’Unió

guerra a gaza

El TIJ ordena a Israel garantir l’entrada d’ajuda humanitària a Gaza

barcelona
Política

Mor Joe Lieberman, l’exsenador estatunidenc que volia acabar amb la violència dels videojocs

guerra a gaza

Els EUA critiquen la relatora de l’ONU per als territoris palestins ocupats

barcelona
guerra a europa

Rússia llança 28 drons i míssils contra Ucraïna en un atac dirigit sobretot al sud

barcelona
estat francès

Aproven una llei que castiga la discriminació capil·lar

barcelona