Política

Govern i comuns avancen en la negociació dels pressupostos

El govern i els representants del grup parlamentari dels comuns van aprofitar la reunió que van fer dijous passat per acostar posicions en fiscalitat, concretament sobre el tram autonòmic de l’IRPF i l’impost de successions, en el marc de les negociacions dels pressupostos de la Generalitat per al 2020, segons van explicar fonts de les dues parts a l’agència ACN. Sense donar gaires detalls, l’executiu català va assegurar, com ja havia avançat aquest diari el mateix dijous , que la idea és reduir la pressió fiscal per a les rendes més baixes i augmentar-la per a les rendes més altes. En una entrevista a Rac 1, l’alcaldessa de Barcelona i dirigent dels comuns, Ada Colau, va confirmar que s’està avançant, però va fer una crida a la “responsabilitat” perquè s’aprovin els pressupostos no només de la Generalitat sinó també de l’Ajuntament de Barcelona i de l’Estat.

Segons fonts coneixedores de les negociacions, s’està parlant basant-se en la proposta de resolució aprovada en el debat de política general, que reclamava a la Generalitat “impulsar una reforma fiscal progressiva” que “modifiqui la fiscalitat en l’IRPF i l’impost de successions”, un text que va rebre el suport de JxCat i ERC. La resolució també instava el govern a “posar en marxa la fiscalitat verda per lluitar contra el canvi climàtic, amb l’impost sobre vehicles contaminants, a les activitats econòmiques que generen més gasos d’efecte hivernacle, i sobre les emissions portuàries de grans vaixells i creuers”. Tot i que les posicions es van acostant, el calendari es manté, i les eleccions han fet ajornar una possible aprovació dels comptes fins al gener de l’any vinent.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

polònia

Tusk avisa d’una “era de prebèl·lica” a Europa

barcelona
política

La candidatura encapçalada per Albiach es dirà Comuns Sumar

barcelona
guerra a gaza

Desenes de morts per un bombardeig israelià a Síria

barcelona
societat

L’Audiencia Nacional cita les defenses de l’Operació Judes per dilluns de Pasqua

barcelona
guerra a europa

Rússia ataca amb drons i míssils la infraestructura energètica ucraïnesa

barcelona
guerra a europa

Un avió de combat rus s’estavella prop de Sebastòpol, a Crimea

barcelona
POLÍTICA

Jaume Veray serà el candidat del PP per Girona

GIRONA
sud-àfrica

La comissió electoral exclou l’expresident Zuma de la cursa electoral

barcelona
portugal

Luís Montenegro anuncia la composició del nou govern

barcelona