Política

Casado trasllada a Cs la pressió per desbloquejar la formació de govern

El líder del PP demana ajuda als barons socialistes per a evitar el pacte del PSOE amb els independentistes

Els populars no donaran cap pas per facilitar la investidura

Pablo Casado creu que el PSOE hauria d’explorar la possibilitat de pactar la investidura amb Ciutadans, que els seus 10 diputats podrien evitar l’abstenció –a canvi de contrapartides– d’ERC. Perquè si no ho fa, Pedro Sánchez haurà “cremat totes les seves naus” i l’única alternativa serien altres eleccions, ja que el PP no blanquejarà” al PSOE ni a “resoldre-li els problemes” en cap cas.

Així ho ha assegurat aquest dilluns el president del PP en un acte contra la violència de gènere que s’ha celebrat en la seu del Govern de la Comunitat de Madrid, a la Porta del Sol: “Pedro Sánchez té altres opcions. En el 2016 van arribar a un acord amb Cs i van demanar l’abstenció de Podemos per a governar. Per què tampoc està explorant cap contacte amb Cs?”.

En aquest sentit, Casado ha apel·lat als barons del PSOE, demanant-los que alcin la veu. “És el PSOE que hauria de dir si li sembla bé la deriva a Sánchez o no”, i intentar reconduir les seves negociacions per a evitar “una negociació en la qual es posi en qüestió l’ordre constitucional i el sistema de la Transició”.

Al final de l’acte, fonts de Gènova han afegit que si no estan insistint més que el PSOE pacti amb Ciutadans és “per respecte a Inés Arrimadas”, possible futura presidenta del partit. “Sánchez hauria de fer amb Podemos el mateix que hem fet nosaltres amb Vox... aconseguir que no entri en els nostres governs” i aconseguir el seu vot favorable i el de la formació taronja, han afegit.

Segons la proposta del PP, Cs donaria suport a Sánchez en la investidura i el PP, en la legislatura, amb pactes d’Estat que evitessin la influència d’ERC. Però “Sánchez ja ha decidit i ha cremat les seves naus”, segons l’opinió de Casado.

Per contra, el líder popular descarta qualsevol fórmula que inclogui el suport tàcit o explícit del seu partit. En opinió de Casado, si el PP arribés a entrar al govern, els ministres podrien ser destituïts sense cost per a Sánchez. I si el PP s’abstingués en la votació d’investidura, el PSOE podria pactar “l’endemà” els pressupostos amb tots els partits de la moció de censura de 2018.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

orient mitjà

Els EUA sancionen un activista ultra israelià aliat del ministre Ben Gvir

barcelona
GIRONA

Junts aposta per la “simplificació administrativa” amb una finestreta única

GIRONA
BESCANÓ

La CUP defensa que la central hidroelèctrica de Vilanna passi a ser pública

BESCANÓ
guerra a europa

Almenys vuit morts en un atac massiu rus de míssils i drons contra Ucraïna

barcelona
orient mitjà

Un ministre israelià insinua que l’atac a l’Iran ha estat “dèbil”

barcelona
política

Puigdemont no donarà suport als comptes espanyols si Sánchez no compleix amb Catalunya

barcelona
Política

El Parlament dona suport als encausats de Tsunami

barcelona
orient mitjà

L’Iran minimitza l’atac a Esfahan i no dona senyals de resposta

barcelona
Política

ERC formalitza la proposta d’un cara a cara entre Aragonès i Puigdemont

barcelona