Política

L’Eurocambra evita definir els CDR com a terroristes

El Comitè de Llibertats de l’Eurocambra va refusar ahir debatre la inclusió dels CDR catalans a la llista d’organitzacions terroristes. En un intent per cridar l’atenció, els ultres de Vox van forçar les regles del Parlament Europeu per sotmetre a votació aquesta proposta que sabien seria rebutjada perquè els coordinadors dels grups polítics ja l’havien llençada a la paperera “per àmplia majoria”.

Tanmateix, el partit ultradretà Vox va aconseguir ahir portar-ho al comitè, però van tornar a perdre per 53 vots a favor, sis en contra i tres abstencions. El PP, el PSOE i Ciutadans hi van votar en contra, però l’eurodiputat del PP Javier Zarzalejos va recordar que hi ha “una investigació oberta” per “terrorisme contra els CDR”. Per contra, l’eurodiputada d’ERC Diana Riba va defensar que “a Catalunya no existeix cap banda terrorista”.

La polèmica va entrar ahir a l’Eurocambra gràcies a les maniobres de Vox. Al setembre va preguntar al Consell de la UE, on seuen els estats, si inclouria els CDR a la llista d’organitzacions terroristes. Com que Europa no va respondre dins el termini marcat, el reglament parlamentari permetia a la formació de reclamar que es discutís aquesta qüestió al Comitè de Llibertats de la mateixa cambra. Els coordinadors dels diferents grups polítics ho van rebutjar majoritàriament, però Vox encara podia estirar una mica més el reglament intern del Parlament Europeu exigint una votació amb tots els membres del comitè, i va tornar a fracassar, com ja sabien prèviament.

Encara que ho haguessin acceptat, s’hauria d’haver fet el debat i caldria després una majoria favorable a demanar la inclusió dels CDR a la llista de terroristes. Tota una sèrie d’hipòtesis poc probables que acabarien xocant amb el fet que només els estats membre de la UE són competents per proposar canvis en aquest llistat. Molt soroll per no res.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia