Política

El Tsunami anuncia una mobilització el dimecres del clàssic

‘El clàssic el jugarem tots’ es titula la convocatòria del 18-D

Demana la implicació de la grada del Camp Nou

El Tsunami Democràtic va anunciar ahir una jornada de mobilització pel dimecres 18 de desembre coincidint amb la celebració del clàssic de futbol Barça-Madrid al Camp Nou. La plataforma va convocar ahir, mitjançant un comunicat a les xarxes socials, els ciutadans a “reservar-se la data” i “venir a la ciutat de Barcelona”. Fins i tot s’insta els que ja tinguin clara la seva assistència a confirmar-ho prèviament.

El dimecres 18 es juga el partit que la Lliga Professional de Futbol va entestar-se a ajornar el dia 20 d’octubre, el cap de setmana després de saber-se la sentència del Suprem contra l’1-O.

L’ajornament es va decidir després d’una setmana d’aldarulls en les manifestacions de protesta. Els cossos de seguretat i els Mossos d’Esquadra garantien la celebració del matx i la integritat dels implicats en l’esdeveniment, però la Lliga va preferir ajornar el partit.

El Tsunami sol·licita també als “socis i aficionats amb l’entrada per al partit” que enviïn un missatge intern de confirmació d’assistència. Assenyala el lema de la jornada a Barcelona: El 18, el clàssic el jugarem tots. El 21 de novembre passat, la plataforma va difondre un altre comunicat en què reclamava al FC Barcelona que permetés l’exhibició d’una pancarta amb el lema Spain, sit and talk (Espanya, seu i parla) durant el clàssic. En un comunicat, el Tsunami demanava tant al FC Barcelona com al Real Madrid que s’impliquessin per fer “evident” durant el partit “l’anormalitat política” que viu l’Estat espanyol. Poc després, però, va precisar que no proposava “l’exhibició d’una pancarta, sinó simplement fer evident, a les grades de camp, la situació d’excepcionalitat” que viu Catalunya.

El Tsunami ha convocat diverses protestes contra la sentència del Suprem. Entre les més importants hi ha el col·lapse de l’aeroport del Prat, el mateix dia que es va saber la condemna. Més de 120 vols es van suspendre i una dotzena de grans vies de comunicació van quedar tallades per les 50.000 persones que s’hi van acumular. L’endemà de les eleccions generals, el Tsunami va convocar a tallar l’enllaç per carretera amb França a la Jonquera durant més de trenta hores. Durant unes hores es va aturar també el pas pel País Basc, fins que es va desallotjar l’autopista AP-7. Milers de camions hi van quedar atrapats.

LA DATA

18.12.19
és el dimecres que es juga el Barça-Madrid que es va ajornar a l’octubre per les protestes per la sentència.

LA XIFRA

30
hores va estar tallada l’autopista AP-7 a la Jonquera per la protesta del Tsunami els dies 11 i 12 de novembre.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

portugal

Luís Montenegro anuncia la composició del nou govern

barcelona
terrorisme

Estat Islàmic crida a fer atacs a Europa i els EUA per Gaza

barcelona

Sílvia Paneque tornarà a ser la cap de llista del PSC

GIRONA
argentina

Els insults de Milei a Petro provoquen una crisi diplomàtica amb Colòmbia

barcelona
Política

Mor Conxita Tarruella, històrica d’Unió

guerra a gaza

El TIJ ordena a Israel garantir l’entrada d’ajuda humanitària a Gaza

barcelona
Política

Mor Joe Lieberman, l’exsenador estatunidenc que volia acabar amb la violència dels videojocs

guerra a gaza

Els EUA critiquen la relatora de l’ONU per als territoris palestins ocupats

barcelona
guerra a europa

Rússia llança 28 drons i míssils contra Ucraïna en un atac dirigit sobretot al sud

barcelona