Política

ERC i PSOE coincideixen a reconèixer que hi ha un conflicte polític amb Catalunya

PSOE i ERC constaten “avenços” en la recerca dels “instruments” per canalitzar la “via política” de resolució del conflicte

La segona reunió entre els equips negociadors del PSOE i ERC per buscar un acord que faciliti la investidura de Pedro Sánchez ha acabat aquest dimarts passades les 20.00 hores, després de dues hores i mitja de durada, segons han informat fonts socialistes.

Igual que el passat 28 de novembre, els equips negociadors, conformats per tres representants de cada partit, s’han citat al Congrés per acostar postures, si bé els republicans ja han deixat clar aquesta setmana que no tenen pressa perquè la prioritat és un acord “sòlid i amb garanties”.

La segona reunió entre els equips negociadors d’ERC i PSOE havia començat aquest dimarts cap a les 17.30 hores al Congrés dels Diputats. Hi tornaven a estar presents la portaveu al Congrés, Adriana Lastra, el secretari d’Organització del PSOE, José Luis Ábalos, el secretari d’organització del PSC, Salvador Illa, el portaveu d’ERC al Congrés, Gabriel Rufián, la portaveu nacional i vicesecretària general d’ERC, Marta Vilalta, i el president del Consell Nacional d’ERC, Josep Maria Jové.

Els dos equips es van reunir formalment per primer cop dijous de la setmana passada i es van emplaçar a fer aquesta segona trobada després de la sessió de constitució de la cambra baixa.

En un comunicat ambdues delegacions conjunt, han constatat “avenços” en la recerca dels “instruments necessaris” per “canalitzar” la “via política” de resolució del conflicte. Així ho han explicat en un comunicat conjunt que han fet públic en el qual expliquen que a la trobada “s’han reafirmat en el fet que hi ha un conflicte polític” que cal “resoldre políticament”.

A més, PSOE i ERC han avançat “en temes concrets en què s’ha pogut constatar que mantenen una sensibilitat social compartida pel que fa a la recuperació de drets civils, laborals i socials”. Els equips negociadors tornaran a reunir-se dimarts que ve, 10 de desembre.

La cap de la delegació socialista, Adriana Lastra, assisteix a la reunió després d’haver passat per l’hospital per l’esquinç al turmell que s’ha fet a la sessió de constitució al matí quan baixava del seu escó per desar la papereta a l’urna en la primera votació de la presidència de la cambra baixa. La lesió ha fet que s’ajornés la reunió que tenia prevista a les 16 h amb la portaveu de JxCat, Laura Borràs.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

La candidatura encapçalada per Albiach es dirà Comuns Sumar

barcelona
guerra a gaza

Desenes de morts per un bombardeig israelià a Síria

barcelona
societat

L’Audiencia Nacional cita les defenses de l’Operació Judes per dilluns de Pasqua

barcelona
guerra a europa

Rússia ataca amb drons i míssils la infraestructura energètica ucraïnesa

barcelona
guerra a europa

Un avió de combat rus s’estavella prop de Sebastòpol, a Crimea

barcelona
POLÍTICA

Jaume Veray serà el candidat del PP per Girona

GIRONA
sud-àfrica

La comissió electoral exclou l’expresident Zuma de la cursa electoral

barcelona
portugal

Luís Montenegro anuncia la composició del nou govern

barcelona
terrorisme

Estat Islàmic crida a fer atacs a Europa i els EUA per Gaza

barcelona