Política

Ucraïna xifra les pèrdues per l’agressió russa en un màxim de 150.000 milions de dòlars

El ministre d’Economia d’Ucraïna, Timoféi Milovànov, ha xifrat aquest dilluns entre 50.000 milions i 150.000 milions de dòlars les pèrdues del país a causa de l’“agressió russa” i ha fet una crida a donar suport al president del país, Vladímir Zelenski, de cara a la reunió que mantindrà avui a París amb el seu homòleg rus, Vladímir Putin.

Milovànov ha explicat en el seu compte de la xarxa social Facebook que “les estadístiques de les pèrdues econòmiques directes per l’agressió russa” assenyalen que “en 2014-2015 van ser del 15% o 20% del PIB”. “Segons diverses estimacions, les pèrdues totals sumarien entre 50.000 milions i 150.000 milions de dòlars”, ha afegit i ha citat els càlculs de l’economista suec del Consell Atlàntic Anders Aslund, que les situa en els 100.000 milions de dòlars.

A més, segons Milovànov, el valor residual dels immobles estatals a la regió que no es troben sota el control del Govern de Kíev ascendeix a 85.000 milions de grivnas (uns 3.600 milions de dòlars).

El ministre d’Economia ha avaluat les pèrdues d’Ucraïna causades pel conflicte en l’est del país, amb motiu de la reunió d’avui a París del Quartet de Normandia, integrat, a més de per Zelenski i Putin, pel president francès, Emmanuel Macron, i la cancellera federal alemanya, Angela Merkel.

Milovànov ha criticat als opositors que es manifesten a Kíev contra la reunió de Zelenski amb Putin sota la consigna “No a la capitulació”, postura que va titllar de “antiestatal”.

Després de la reunió a quatre bandes, Zelenski i Putin celebraran aquest dilluns el seu primer cara a cara, en el qual s’espera que, a més del conflicte a les regions orientals ucraïneses, abordin els problemes que fins ara impedeixen la prolongació del contracte per al trànsit per Ucraïna del gas que Rússia subministra a Europa, que venç el pròxim 1 de gener. Per aquest motiu també han viatjat a París el president de la companyia gasística russa Gazprom, Alexéi Miller, i el ministre d’Energia, Alexander Novak, així com els seus homòlegs en la ucraïnesa Naftogaz, Yuri Vitrenko, i en el Ministeri d’Energia i Protecció del Medi Ambient, Alexéi Orzhel.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Andrei Makaritxev
Investigador associat del CIDOB i professor de la Universitat de Tartu

“Putin vol que la guerra formi part de la vida quotidiana”

barcelonA
Kristian Herbolzheimer
Director de l’Institut Català Internacional per la Pau (ICIP)

“No hi ha cap país al món que pugui donar lliçons a un altre”

barcelona

Brasil, el gegant que reclama atenció

Buenos Aires

El sud global ja és aquí

Girona
Joan Timonet
Cap de l’oposició a Sant Joan les Fonts (Sant Joan Plural)

“Fem nosa a l’equip de govern, ens sentim menystinguts”

Sant Joan les Fonts
guerra a gaza

La UE acorda sancionar a Hamàs i a colons israelians extremistes

barcelona
guerra a europa

Els 27 aproven 5.000 milions d’euros per enviar armes a Ucraïna

barcelona
política

Poble Lliure demana la dimissió de la direcció de l’ANC

barcelona
guerra a gaza

Biden i Netanyahu parlen per primer cop en més d’un mes

barcelona