Política

El govern manté que hi haurà taula de partits

La portaveu, Meritxell Budó, reitera que serà abans de les vacances de Nadal

El govern de la Generalitat manté que hi haurà convocatòria de la tercera reunió de la taula de diàlegs entre partits amb representació parlamentària aquest mes. Així ho va reiterar ahir la seva portaveu i consellera de Presidència, Meritxell Budó, en la roda de premsa posterior a la reunió de l’executiu català, en què va afirmar que la convocatòria encara no estava feta perquè eren dies complicats. “Està apunt d’anunciar-se perquè estem treballant per consensuar un calendari”, va dir. De fet, la consellera ja va donar una resposta similar fa una setmana, però va circumscriure la convocatòria a la primera quinzena d’aquest mes després que el president de la Generalitat, Quim Torra, va expressar a la reunió de govern del 19 de novembre la voluntat de recuperar deu mesos després aquesta taula de diàleg. L’objectiu de Torra era pressionar l’executiu espanyol en funcions perquè s’assegués per buscar una solució política al conflicte polítics entre Espanya i Catalunya, perquè era una de les reclamacions que els socialistes feien reiteradament per abordar el que asseguraven que era un “problema de convivència” a Catalunya. En cas que s’acabi fent la trobada, que Budó no va voler relacionar amb les negociacions per a la investidura de Sánchez, seria la tercera reunió d’una iniciativa que ja va néixer, a petició del PSC, coixa perquè no hi van voler participar ni Cs ni la CUP. En teoria les reunions havien de tenir una periodicitat mensual.

David Saldoni, nou director de Transports

L’exalcalde de Sallent durant nou anys i expresident de l’Associació Catalana de Municipis(ACM), David Saldoni (JxCat), va ser nomenat ahir director general de Transports i Mobilitat del departament de Territori i Sostenibilitat en substitució de Pere Padrosa, que va decidir renunciar al càrrec, segons va explicar la portaveu del govern, Meritxell Budó.

L’executiu també va aprovar destinar 24,7 milions d’euros per fer front a les despeses derivades del contracte programa per a l’exercici 2020 amb les empreses prestadores de serveis públics regulars de transport de viatgers per carretera a les comarques de Lleida, Girona i Tarragona.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

El Congrés rebutja la petició del Senat de frenar la llei d’amnistia

Barcelona
política

Aragonès afirma que no abandonarà responsabilitats si no repeteix com a president

barcelona
política

Dolors Feliu no tornarà a presentar-se a les eleccions de l’ANC

barcelona

L’hegemonia del PNB trontolla

Barcelona
Orient Mitjà

Israel respondrà a l’Iran tot i la crida a la contenció dels EUA

Beirut
Gorka Knörr
Polític basc

“Seria un greu error reeditar el pacte de govern PNB-PSE”

Barcelona
Índia

La democràcia més gran, en perill

Tòquio
Carles Ibáñez
Cap de l’oposició de l’Ajuntament de les Preses (+ Aprop les Preses)

“Les coses han de ser clares, en la variant, i arribar al consens”

Les Preses

El Consell Comarcal el Baix Empordà condemna els fets de Bellcaire

la bisbal d’empordà