Política

Bosch defensa que la classificació dels presos polítics no és un debat polític sinó tècnic

El conseller d’Acció Exterior assegura que si ERC hagués de votar avui la investidura de Sánchez, no la facilitaria

El conseller d’Acció Exterior, Transparència i Relacions Institucionals, Alfred Bosch, ha defensat que la classificació dels presos polítics“no és un debat polític” sinó que es tracta de mesures que es decideixen “a nivell tècnic”. “És una mesura que, com tots els casos, s’aplica d’acord amb unes normes. El més probable és que s’apliquin les normes com sempre es fa”, ha dit en una entrevista a ‘Els Matins de TV3’. D’altra banda, després de la reunió d’ahir a Barcelona entre PSOE i ERC sobre la investidura, Bosch ha insistit que si avui s’hagués de votar la investidura, el seu grup a Madrid no la facilitaria. “Estem en un moment massa preliminar”, ha argumentat.

Bosch ha insistit que es tracta d’una decisió tècnica que prendran “experts” i ha recordat que més enllà de quina sigui la decisió, les defenses dels presos i els fiscals poden reclamar. Preguntat per si hi ha discrepàncies entre JxCat i ERC sobre la classificació dels polítics empresonats, el conseller ha dit que no es pot parlar de “picabaralla” quan sembla que al Senat ERC s’ha posat d’acord amb JxCat perquè els postconvergents tinguin grup propi a aquesta cambra.

Precisament aquest dimecres en una roda de premsa a les 11 hores es farà pública la decisió de les Juntes de Tractament de les presons sobre la classificació dels polítics presos a Lledoners, Mas d’Enric i Puig de les Basses. Una decisió però que no és definitiva ja que es tracta d’una proposta que resol la secretaria de mesures penals que depèn del Departament de Justícia, en mans d’ERC.

I preguntat per si hi ha pressió a ERC per aquesta qüestió, Bosch ha respost que “la pressió hauria d’anar cap a aquells que han portat els polítics als tribunals”.

En referència a les negociacions amb el PSOE sobre la investidura, Bosch ha considerat que “hi ha un llarg camí per recórrer” i que encara s’està en un moment “massa preliminar”. “Estem parlant d’establir el marc perquè es pugui parlar de tot”, ha conclòs.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

còrsega

L’Assemblea aprova el projecte de reforma per a l’autonomia

barcelona
POLÍTICA

ERC tria els representants de la Selva, Gironès i Pla de l'Estany per a la seva llista

GIRONA / SANTA COLOMA
política

Ajornat el judici contra Jové, Salvadó i Garriga per la campanya electoral i no per la llei d’amnistia

barcelona

Refer la llei d’enjudiciament

Madrid

Turquia, mediadora per interès

Istanbul
Brigid Laffan
Presidenta de l’European Policy Centre

“Les guerres a Ucraïna i Gaza definiran el futur d’Europa”

Barcelona
Susanna Bazán López
Cap de l’oposició a Porqueres (Junts per Porqueres)

“Hi ha una mala gestió de govern i falta transparència”

Porfqueres
política

Collboni perd la moció de confiança, però anuncia una ampliació del govern

barcelona
rússia

Sis anys de presó per a una membre de Pussy Riot

barcelona