Política

El govern i els comuns, a punt de presentar un acord en matèria d’ingressos per als pressupostos del 2020

El pacte es donarà a conèixer aquest dilluns al matí després d’una reunió entre els consellers Pere Aragonès i Meritxell Budó i la presidenta del grup de CatECP, Jéssica Albiach

L’acord se centra en qüestions com la reforma de l’impost de successions, el tram autonòmic de l’IRPF i els impostos mediambientals

El govern i els comuns presentaran aquest dilluns un acord en matèria d’ingressos per als pressupostos de la Generalitat per al 2020.

Les dues parts donaran a conèixer el seu pacte en àmbits com la reforma de l’impost de successions, el tram autonòmic de l’IRPF i els impostos mediambientals, entre d’altres.

L’acord es donarà a conèixer en una roda de premsa a dos quarts d’onze del matí a Barcelona. El vicepresident del govern i conseller d’Economia, Pere Aragonès; la consellera de Presidència, Meritxell Budó; i la presidenta del grup parlamentari de CatECP, Jéssica Albiach, es reuniran mitja hora abans, a les deu del matí, al departament d’Economia.

Aragonès ja va avançar el passat dia 12 que preveien fer públic el preacord al cap de pocs dies, encara que va avisar que el pacte només se centraria en l’àmbit d’ingressos i fiscalitat i no de despeses.

El vicepresident va explicar, també, que calien polir “els darrers serrells” de l’acord amb els comuns que, per la seva banda, aquest dissabte van insistir que encara queda “molta feina a fer” abans d’un pacte.

La negociadora dels comuns, Jéssica Albiach, va reconeixia aquest dissabte que “s’han fet bons avenços en el tema de la reforma fiscal”. La diputada de CatECP va precisar que treballen “despesa per despesa en cada departament i encara queda molta feina per fer”.

La presidenta del grup dels Comuns al Parlament va subratllat la importància dels passos donats en la rebaixa de les taxes universitàries i reforma fiscal per a “blindar els serveis públics”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

portugal

Luís Montenegro anuncia la composició del nou govern

barcelona
terrorisme

Estat Islàmic crida a fer atacs a Europa i els EUA per Gaza

barcelona

Sílvia Paneque tornarà a ser la cap de llista del PSC

GIRONA
argentina

Els insults de Milei a Petro provoquen una crisi diplomàtica amb Colòmbia

barcelona
Política

Mor Conxita Tarruella, històrica d’Unió

guerra a gaza

El TIJ ordena a Israel garantir l’entrada d’ajuda humanitària a Gaza

barcelona
Política

Mor Joe Lieberman, l’exsenador estatunidenc que volia acabar amb la violència dels videojocs

guerra a gaza

Els EUA critiquen la relatora de l’ONU per als territoris palestins ocupats

barcelona
guerra a europa

Rússia llança 28 drons i míssils contra Ucraïna en un atac dirigit sobretot al sud

barcelona