Política

Marín demana anar “pas a pas” en les negociacions i centrar-se en investidura

La presidenta del PSC apunta que Sánchez “té l’obligació de parlar amb tothom” en relació amb les trobades del líder socialista amb Casado i Arrimadas

La presidenta del PSC, Nuria Marín, ha demanat aquest dilluns anar “pas a pas” en les negociacions entre el PSOE i ERC per l’eventual investidura del candidat socialista, Pedro Sánchez, i centrar-se precisament en això: “En aquests moments el més important és qui assumeix la presidència d’Espanya”, ha dit. “Hem d’anar pas a pas: no podem (...) voler que tot es resolgui en el mateix moment”, ha afirmat Marín en declaracions a TV3 recollides per l’agència Efe.

Ahir, el secretari d’organització del PSOE, José Luís Ábalos, ha avisat que si no hi ha una investidura de Sánchez es perdrà l’oportunitat de resoldre el conflicte català per la via del diàleg. “Si ens marquem uns objectius impossibles d’aconseguir seran més difícils d’arribar. Però si entrem en una dinàmica d’anar a poc a poc, esglaó a esglaó, pas a pas, probablement serem capaços de fer el que els ciutadans esperen de nosaltres, que és arribar a acords des de situacions diferents”, ha explicat Marín.

Preguntada per si en aquestes negociacions cap a la situació dels presos independentistes –com va assenyalar el coordinador general d’ERC, Pere Aragonès–, Marín ha respost que “hi ha temes que corresponen a la política i altres temes que corresponen a un altre àmbit”.

“El que no podem demanar-li a la política és que resolgui una qüestió que no és política”, ha reblat Marín, que ha afegit que no ha visitat cap dels presos independentistes perquè creu “que no ha estat necessari”. Sobre la reunió d’aquest dilluns de Sánchez amb el líder del PP, Pablo Casado, i amb la portaveu de Ciutadans, Inés Arrimadas, Marín ha assenyalat que Sánchez “té l’obligació de parlar amb tothom”. Tot i així, ha titllat de “poc creïble” la proposta d’Arrimadas dels 221 escons (PSOE, PP i Cs) per posar en marxa un govern “constitucionalista, moderat i assenyat”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Jon O. Urain
Editor de política de ‘Berria’

“EH Bildu ja és una alternativa de govern al País Basc”

Barcelona
Carles Puigdemont
Candidat de Junts+Puigdemont per Catalunya

“Si hi ha una majoria simple però sòlida hem d’intentar governar”

Perpinyà
Eugeni Pibernat i Roig
Portaveu de Tots per Begur i Esclanyà (TxBE) i cap de l’oposició local

“Sense nous permisos d’obres no hi ha marge per invertir”

Begur
estats units

Desenes de detinguts en la Universitat Yale contra la guerra a Gaza

barcelona
guerra a gaza

Detinguts dos palestins a Jerusalem per atropellament

barcelona
unió europea

Brussel·les amenaça de suspendre TikTok Lite a Espanya i França

barcelona

Boadas defensa que la Casa Pastors sigui un centre obert a la ciutadania

girona

Xavier Garcia Albiol, ingressat per una arrítmia

Badalona
regne unit

Sunak anuncia deportacions a Ruanda en deu o dotze setmanes

barcelona