Política

La Guàrdia Civil sabia que intervindria al Quercus de Sant Joan de Vilatorrada dos dies abans de l’1-O

La defensa de les víctimes demanarà que se citi a declarar com a investigat el capità que supervisava l’operatiu

El sergent de la Guàrdia Civil que va rebre l’impacte d’una cadira quan es disposava a entrar a l’institut Quercus de Sant Joan de Vilatorrada l’1-O ha declarat aquest dilluns al jutjat 2 de Manresa en condició de testimoni.

Durant la seva declaració, el responsable de les càrregues que hi va haver a l’exterior de l’institut ha explicat al tribunal que van saber que el cos actuaria en aquest col·legi dos dies abans. En aquest sentit, l’advocat de la defensa, David Casellas, ha explicat a l’ACN que es tracta d’una revelació “important” ja que fins ara “sempre s’havia dit que s’havia reagrupat els agents el mateix dia i des d’allà se’ls havia dit on havien d’anar”.

El sergent també ha explicat que en l’operatiu destacava la presència d’un capità a qui la defensa demanarà que se citi a declarar en condició d’investigat.

Durant la seva declaració, el sergent de la Guàrdia Civil ha explicat que la decisió de carregar amb les porres davant la gent concentrada a l’institut Quercus de Sant Joan de Vilatorrada la va prendre ell de manera “reactiva”, perquè, segons ha assenyalat, les persones concentrades els “agredien”.

En canvi, l’advocat de la defensa, David Casellas, ha explicat que malgrat el sergent hagi fet aquesta manifestació, durant el judici s’han visionat vídeos d’aquell moment i en cap s’hi veia imatges d’algú increpant o agredint la policia. A més, quan se li ha preguntat que si se’ls estava agredint per què no es va detenir ningú, ell ha contestat que van decidir no fer-ho.

Per la defensa, el fet que el sergent hagi admès que la decisió de carregar contra els concentrats al Quercus fos seva es motiu perquè se’l citi a declarar com a investigat. El sergent era el responsable de la desena d’agents que van executar l’acció. Tot i conèixer-los, quan li han passat les imatges de vídeo ha dit que no els podia identificar només a través dels fotogrames que se li mostraven.

El sergent també ha explicat que durant les reunions preparatòries prèvies, concretament el 27 de setembre se’ls va llegir “tota” la interlocutòria, i no només la part dispositiva com s’havia dit en altres ocasions. Això vol dir que els agents sabien que el jutge els demanava que durant la seva participació durant l’1-O no s’havia d’alterar la convivència ciutadana.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

estats units

Un centenar d’universitaris de la USC, detinguts en protestes propalestines

barcelona
POLíTICA

L’extrema dreta rebenta un debat electoral a Barcelona

barcelona
guerra a gaza

El Gabinet de Guerra israelià es reuneix a Tel-Aviv per a tractar la invasió de Rafah

barcelona
guerra a europa

Biden va enviar a Ucraïna en secret míssils ATACMS, revela la Casa Blanca

barcelona
unió europea

L’Eurocambra tanca una legislatura marcada per la covid i Ucraïna

barcelona
ADMINISTRACIONS

Pineda aprova millorar la participació ciutadana als plens

PINEDA DE MAR
política

Salvador Illa guanyaria les eleccions i l’independentisme perdria la majoria al Parlament

barcelona
estat francès

Macron entra en campanya amb un crit d’alarma: “Europa pot morir”

barcelona
Estat espanyol

L’entorn i els socis de Sánchez l’animen a continuar

Barcelona