Política

La CUP trasllada al PSOE el seu ‘no’ a la investidura

Botran i Vehí constaten el “desacord de fons” perquè els socialistes no es plantegen en cap cas parlar d’autodeterminació

Els respresentants de la formació independentista recorden als socialistes que “la repressió no és la solució a un conflicte polític” i denuncien la situació dels CDR empresonats

La Candidatura d’Unitat Popular (CUP) ha traslladat aquest dimarts al PSOE el seu No a la investidura de Pedro Sánchez.

Ha estat en el transcurs de la reunió que els diputats de la formació independentista Mireia Vehí i Albert Botran han mantingut amb la portaveu del PSOE, Adriana Lastra, i el secretari general del Grup Socialista, Rafael Simancas, en el marc de les trobades dels socialistes amb tots els partits.

Botran ha explicat en roda de premsa ha estat una reunió “cordial” però en la qual s’ha evidenciat el “desacord de fons” pel fet que els socialistes no es plantegen l’exercici de l’autodeterminació per a la resolució del conflicte, quan, segons ell, “és el que vol la majoria de la societat catalana” i és el que “donaria una sortida satisfactòria perquè donaria veu als partidaris del sí i del no”. És per això que la CUP “es manté en la negativa a donar suport a un govern que no admet la base del conflicte polític que és que els catalans puguem decidir el nostre futur”.

Els representants de la CUP han explicat que a la trobada han recordat al PSOE que “la repressió no és la solució a un conflicte polític”. També han posat damunt la taula la “situació particularment dura i injusta” que viuen els suposats membres dels Comitès de Defensa de la República (CDR) detinguts el 23 de setembre i imputats per “un delicte de terrorisme que és una construcció judicial i mediàtica”.

Mireia Vehí ha afirmat que han “constatat que no hi ha voluntat de dur a terme mesures estructurals” sobre drets perquè el PSOE “no s’està disposat a adoptar cap mesura sobre deute, modificar l’article 135 de la Constitució o derogar la reforma laboral”. També ha traslladat al PSOE la preocupació per la “normalització democràtica de l’extrema dreta”.

La diputada ha revelat que ha regalat als representants del PSOE el libre Como perder un país, de la periodista turca Ece Temelkuran, que parla de com es configura un règim dictatorial “perquè pot ser una fotografia interessant del nacionalisme espanyol portat a l’extrem”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

portugal

Luís Montenegro anuncia la composició del nou govern

barcelona
terrorisme

Estat Islàmic crida a fer atacs a Europa i els EUA per Gaza

barcelona

Sílvia Paneque tornarà a ser la cap de llista del PSC

GIRONA
argentina

Els insults de Milei a Petro provoquen una crisi diplomàtica amb Colòmbia

barcelona
Política

Mor Conxita Tarruella, històrica d’Unió

guerra a gaza

El TIJ ordena a Israel garantir l’entrada d’ajuda humanitària a Gaza

barcelona
Política

Mor Joe Lieberman, l’exsenador estatunidenc que volia acabar amb la violència dels videojocs

guerra a gaza

Els EUA critiquen la relatora de l’ONU per als territoris palestins ocupats

barcelona
guerra a europa

Rússia llança 28 drons i míssils contra Ucraïna en un atac dirigit sobretot al sud

barcelona